DÜNYA'NIN RENKLERİ
Siteden yararlanmak için üye olunuz.
Ya da giriş yapınız...

Badiş Çorbası

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Badiş Çorbası

Mesaj tarafından cicekbahcesi Bir Perş. 22 Eyl. 2011, 15:13




Badiş Çorbası


Malzemeler
150 gr. yarma buğday
150 gr. taze fasulye
1 çay bardağı kuru barbunya
1/2 çay bardağı yeşil mercimek
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Reyhan
3 çorba kaşığı sıvı yağ

Badiş Çorbası Tarifi

Bir gece evvelden ıslatılmış yarma buğdayı ve barbun*yayı haşlayalım. Bir tencereye sıvı yağı alıp kızdıralım ve sal*çayı ilave edip kavuralım. Buğdayı, barbunyayı, haşlanmış mercimeği ve ayıklanıp küçük küçük doğranmış taze fasulye*yi ekleyip tuzunu ayarlayalım. 1 saat (düdüklü tencerede 30 dakika) pişirelim. Piştikten sonra reyhan ufalayıp 10 dakika dinlendirelim.


alinti

_________________

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]


cicekbahcesi
Admin

Mesaj Sayısı : 201
Kayıt tarihi : 19/09/11

http://mavi-dunyam.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz