DÜNYA'NIN RENKLERİ
Siteden yararlanmak için üye olunuz.
Ya da giriş yapınız...

Join the forum, it's quick and easy

DÜNYA'NIN RENKLERİ
Siteden yararlanmak için üye olunuz.
Ya da giriş yapınız...
DÜNYA'NIN RENKLERİ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Somonlu Üç Silahşör

Aşağa gitmek

Somonlu Üç Silahşör Empty Somonlu Üç Silahşör

Mesaj tarafından cicekbahcesi Çarş. 21 Eyl. 2011, 19:29

Somonlu Üç Silahşör


MALZEMELER
6 adet kare milföy hamuru
(10x10 cmlik kare milföy hamurları dondurulmuş olarak marketlerde satılıyor İsterseniz rulo milföy hamuru da kullanabilirsiniz)

İç harcı için gerekli olan malzemeler:
1 demet yani 1 bağ ıspanak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy kuru soğan (çok ince yemeklik doğranmış)
2-3 diş sarmısak (dövülerek püre haline getirilecek)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Ayrıca:
4-5 dilim somon füme ya da iyice dövülerek inceltilmiş somon balığı filetosu

Böreğin üzerine sürmek için:
2 adet çırpılmış yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI
Dondurulmuş olarak aldığımız milföy hamurunun buzunun çözülmesini bekleyelim Hafifçe unladığımız tezgahın üzerine 3 adet kare milföy hamurunu yan yana dizelim Ama hamurların uçları da birbirlerinin üzerine binmeli ve hatta parmağımızla sanki yapıştırır gibi bastırmalıyız

Diğer 3 adet kare hamurumuzla ikinci sıra olarak yerleştirelim Sonuçta 30 cm boyunda, 20 cm eninde dikdörtgen bir börek hamuru hazırlamış olacağız Şimdi de iç harcı için, bir tavaya yağı koyalım Erir erimez dövülmüş sarmısakları atıp, 30-40 saniye kadar çevirelim Hemen çok ince kıyılmış soğanları ekleyip, 1-2 dakika kadar kavuralım Sapları ayıklanıp, yıkanıp, çok ince kıyılmış ıspanakları da soğanlara katalım Yaklaşık 3-4 dakika kavurduğumuz ıspanakların altını söndürelim ve soğumaya bırakalım

Şimdi sıra geldi böreğimizi yapmaya Önce soğuyan ıspanaklı harcımızı milföylerin üzerine iyice yayalım Sonra üzerine somon fümeleri oturtalım Eğer somon balığı kullanacaksanız, onu da çok inceltilmiş fileto yani parça şeklinde ama çiğ olarak ıspanaklı harcın üzerine yerleştirelim

Şimdi milföy hamurumuzun uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde saralım Üzerine, kenarlarına çırpılmış yumurta sarısını iyice sürelim ve en az 10 dakika önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika kadar pişirelim Fırından çıkarıp, 5 dakika kadar ılınmasını bekleyelim ve iki parmak eninde dilimleyerek servise sunalım İsterseniz üzerine hafif bir beşamel sos ya da domatesli fesleğenli bir sos gezdirebilirsiniz




alıntı
cicekbahcesi
cicekbahcesi
Admin

Mesaj Sayısı : 201
Kayıt tarihi : 19/09/11

http://mavi-dunyam.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz