DÜNYA'NIN RENKLERİ
Siteden yararlanmak için üye olunuz.
Ya da giriş yapınız...

Adana Kebabı

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Adana Kebabı

Mesaj tarafından cicekbahcesi Bir Salı 27 Eyl. 2011, 11:27

Adana Kebabı - Pişirme Talimatları -
1kg Yağsız dana bonfile
100gr Kuyruk yağı
100gr Kuzu boşluğu
2 adet Soğan
1 adet Maydonoz
Karabiber
İsot
Tuz

Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Kasaptan alırken geniş kıyma aynasında çektirdiğiniz dana bonfile, kuruk yağı, kuzu boşluğu'nu içine baharatlarını koyup çiğ köfte gibi yarım saat kadar yoğurun ve buzdolabında bekletin. Soğanları rendeleyin.Maydanozları ince ince kıyın. İkisinide karıştırarak birkaç saat bekletin. Bekletme işleminden sonra kıymaya katalım yoğuralım ve bir saat daha buzdolabında bekletelim. Kıymayı şişe takmadan önce şişleri sıv yağ ile ovalım. Kıymayı şişlere takalım bunu yaparken ellerimizi ya svı yağ ile yada suyla ıslatalım ki kıymalar yapışmasın. Daha sonra ister mangalde isterseniz yağsız tava da pişirin..

_________________

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

avatar
cicekbahcesi
Admin

Mesaj Sayısı : 201
Kayıt tarihi : 19/09/11

http://mavi-dunyam.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz