DÜNYA'NIN RENKLERİ
Siteden yararlanmak için üye olunuz.
Ya da giriş yapınız...

Antalya Usulü Güveç

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Antalya Usulü Güveç

Mesaj tarafından cicekbahcesi Bir Salı 27 Eyl. 2011, 11:32

Antalya Usulü Güveç


- Malzemeler - İçindekiler
750 gr dana eti
1 adet kuru soğan
250 gr bezelye içi
2 adet patates
1 adet havuç
Yarım demet kıyılmış maydanoz
1 adet domates
3 sivri biber
1 su bardağı un
1 lt süt
2 yumurta
6 çorba kaşığı margarin
1 bardak rende kaşar peyniri
Karabiber
Tuz


Bir çorba kaşığı margarini bir tencerede eritip, küçük küçük doğranmış soğanı atarak pembeleştirdikten sonra etleri atın. Suyunu salıp çekene kadar pişirin. Pişince etleri 6 küçük güvece koyun. Daha sonra küçük doğranıp haşlanmış havuçları, küçük doğranmış patatesleri, bezelyeyi, tuzu biber ve kıyılmış maydanozu bir kapta harmanlayarak güveç kaplarına bölüştürün. En üste dilimlenmiş biber parçlarını koyun. Diğer yanda kalan margarini eritin. Unu ilave ederek pembeleştirin. Sonra sütü ilave ederek koyulaştırın. Ateşten alıp çırpılmış yumurtayı katın. Güveçlerin üzerine dökün. En üstede rende kaşar serperek, fırına verin. Yarım saat sonra peynirler kızarınca, güveç kaplarını fırından alarak servis yapın.


alinti

_________________

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]


cicekbahcesi
Admin

Mesaj Sayısı : 201
Kayıt tarihi : 19/09/11

http://mavi-dunyam.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz