DÜNYA'NIN RENKLERİ
Siteden yararlanmak için üye olunuz.
Ya da giriş yapınız...

Join the forum, it's quick and easy

DÜNYA'NIN RENKLERİ
Siteden yararlanmak için üye olunuz.
Ya da giriş yapınız...
DÜNYA'NIN RENKLERİ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Tahinli Kuru Baklava

Aşağa gitmek

Tahinli Kuru Baklava Empty Tahinli Kuru Baklava

Mesaj tarafından cicekdemeti Perş. 19 Ocak 2012, 14:24

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]


Tatlıyı daha önce normal böreklik yufka ile yapmıştım,o zamanlar baklava yufkası bu kadar yaygın değildi.O da güzel olmuştu fakat bu gerçekten kıyır kıyır kuru baklava gibi oldu.Yiyenler ve özellikle eşim tarafından çok beğenildi,kendisi zor beğenen birisi olduğu için hiç bir zaman çok güzel olmuş demez, eh fena değil ! neymiş şımarıp kendimi geliştirmeyi bırakırmışım.Bende yeni birşey deneyip ona tattırırken gözlerinin içine bakarım, beğendiğini dili ile söylemese de gözlerinden anlarım.Bu tatlıda da aynen öyle oldu.
Çok kolay olması bir yana pişirdikten sonra pudra şekeri ekmeden saklama kabında iki hafta tazeliğini korudu, belki kalsaydı daha da uzun süre de korurdu.Kurabiye gibi çayın kahvenin yanında enfes bir tat oldu.Şimdiye kadar denemediyseniz vakit kaybetmeden bu lezzetten mahrum kalmayın derim.
Malzemeler:
4 adet baklava yufkası(siz dörtlü olarak çoğaltabilirsiniz)
2 yemek kaşığı erimiş tereyağ
3 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz
3 yemek kaşığı toz şeker
üstü için pudra şekeri
Yapılışı:

baklava yufkasını masaya yayıp üstüne erimiş tereyağından damla damla her yerine fırça ile sürülür
aynı işlem 2. ve 3. yufka için de yapılır.
4.yufka serildiğinde yağ sürmeden 3 kaşık tahin sürülür 3 kaşık toz şeker ve 3 kaşık ceviz her tarafına serpilir
geniş kenarından başlayarak sıkmadan normal bir şekilde rulo sarılır
istenilen büyüklükte verev kesilir,tepsiye yağlı kağıt üstüne dizilir.
180 derecede kızarana kadar 20-25 dakika pişirilir
iyice soğuyunca kapaklı saklama kabında saklanır,servis yapacağınız zaman pudra şekeri elenir
Afiyet olsun.

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

mutfakda naz (dan alinti
cicekdemeti
cicekdemeti
Admin

Mesaj Sayısı : 214
Kayıt tarihi : 31/10/11

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz