DÜNYA'NIN RENKLERİ
Siteden yararlanmak için üye olunuz.
Ya da giriş yapınız...

Sebzeli Tavuk Güveci

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Sebzeli Tavuk Güveci

Mesaj tarafından Mavidünya Bir Çarş. 25 Ocak 2012, 17:33


[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Malzemeler

300 gr derisiz tavuk göğsü
1 adet (100 gr) kuru soğan
20 adet (150 gr) taze fasulye
1 su bardağı (75 gr) taze bamya
1 adet (100 gr) yeşil kabak
3 adet (300 gr) domates
5 adet (50gr) yeşil sivri biber
5-6 diş sarımsak
4 yemek kaşığı (20gr) sıvı yağ
1 su bardağı su
Tuz

Hazırlanışı

Tüm sebzeleri ve soğanı temizleyip yıkayın. Domateslerden iki tanesini ve soğanları irice doğrayın. Sivri yeşil biberlerin sap ve çekirdeklerini ayırın. Biber, fasulye ve kabağı doğrayın. Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini güvecin dibine yayın. Üzerine doğranmış sebzeleri ve ayıklanmış bamyaları yerleştirin. Sarımsakları ilave edin. Kalan domatesleri halka halka doğrayıp üzerine yerleştirin. Yağı sebzelerin üzerine dökün. Tuz ve sıcak suyu koyup üzerini folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180-200°C fırında yaklaşık 1,5 saat kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Hürriyet

_________________
Dünyayı Seviyorum!

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
avatar
Mavidünya
Admin

Mesaj Sayısı : 985
Kayıt tarihi : 19/09/11
Nerden : Mavi Dünya'dan

http://mavi-dunyam.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz