DÜNYA'NIN RENKLERİ
Siteden yararlanmak için üye olunuz.
Ya da giriş yapınız...

Join the forum, it's quick and easy

DÜNYA'NIN RENKLERİ
Siteden yararlanmak için üye olunuz.
Ya da giriş yapınız...
DÜNYA'NIN RENKLERİ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hacı Çorbası

Aşağa gitmek

Hacı Çorbası  Empty Hacı Çorbası

Mesaj tarafından cicekdemeti Çarş. 25 Ocak 2012, 20:49



MALZEMELER
Üç parça kuzu kemik
250. gr kol kısmından, kuşbaşı doğranmış kuzu eti
Tane karabiber
1 su bardağı nohut
Hamuru için;
1 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
1 adet büyük boy domates
2 yemek kaşığı tereyağı
Terbiyesi için;
1 adet yumurta
Yarım limon suyu

YAPILIŞI
Üç parça kuzu kemik ve küçük doğranmış kuşbaşı kuzu eti düdüklü tencereye alınır. Birkaç tane karabiber ve bir tatlı kaşığı tuz eklenir. Üzerini geçecek kadar su ilave edildikten sonra 25 dk. haşlanmaya bırakılır. Bu arada bir kaba 1 yumurta, 2,5 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz ve yeteri kadar su ilave edilerek iyice yoğrulur. Kulak memesi kıvamında olması gereken hamuru uzun süre yoğurmak gerekir. Hamur kıvama geldikten sonra açma tahtasının üzerine un serpilerek ince bir yufka şeklinde açılır. Pişerken yapışmaması ve çorbanın kıvamlı olması için yufkanın üzerine bolca un serpilir. Üzeri unlanan yufka tekrar oklavaya rulo şeklinde sarılarak, bıçakla boydan boya kesilir. Kat kat olan bol unlu yufkalar, yarım santimlik şeritler şekline kesildikten sonra küçük karelere bölünür. Bol unlu olan minik kareler tepsiye alınır. Et piştikten sonra kemikleri ve tane karabiberleri ayrılır. Kefi temizlendikten sonra süzgeçten geçirilir. Orta büyüklükte bir tencerenin yarısına kadar sıcak su konup, kaynatılır. Su kaynadıktan sonra, kare şeklindeki hamurlar içine atılır. Hamurların yapışmaması için, suya katarken sürekli karıştırılır. Bir taşım kaynadıktan sonra kuşbaşı kuzu eti ve kemik suyu eklenir. Hemen ardından da önceden haşlanmış 1 su bardağı nohut ilave edilir, kaynamaya bırakılır. Sos tenceresine 2 yemek kaşığı tereyağı ve bir büyük domates rendesi konularak, orta ateşte domatesler suyuna çekene pişirilir. Çorbamızın terbiyesi için, 1 yumurta sarısı yarım limonun suyuyla çırpılır. Çorbamız 20 dakika kaynadıktan sonra sürekli karıştırılarak, terbiyesi ilave edilir. Bir iki taşım kaynadıktan sonra altı kapatılır. Domates sosu eklenerek servis edilir. Yemeğimizin yapılış süreci ortalama 45 dakika olup 6 kişilik servis edilebilir.
alinti
cicekdemeti
cicekdemeti
Admin

Mesaj Sayısı : 214
Kayıt tarihi : 31/10/11

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz