DÜNYA'NIN RENKLERİ
Siteden yararlanmak için üye olunuz.
Ya da giriş yapınız...

Ayvanın faydaları ve pişirme önerileri

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Ayvanın faydaları ve pişirme önerileri

Mesaj tarafından Mavidünya Bir Paz 29 Ocak 2012, 14:05

Ayva çok eski çağlarda keşfedilmiş bir meyvedir. Romalılar baldan parfüme kadar pek çok şeyde ayvayı kullanmıştır.



Ayva, boğaz, akciğer, kalp, mide, göz, bağırsak ve ağız rahatsızlıkları tedavisinde kullanılır. Ayvanın soğuk algınlığına da iyi geldiği bilinmektedir.

Neden ayva yemeliyiz?

1. Damar sertliğini önler.
2. Karaciğer tembelliğine karşı etkilidir.
3. Ayva şurubu ishali önler.
4. Tansiyonu düşürür.
5. Safrayı tedavi eder.
6. Bronşit, verem ve öksürüğe karşı etkilidir. Çekirdekleri kaynatılıp suyu içilirse göğsü yumuşatır.
7. Ayva çekirdeklerinden yapılan merhem dudak ve göğüs çatlaklarının tedavisinde kullanılır.
8. Ayva çiçeği de baş ağrısına, kalbe ve beyne çok iyi gelir.

Milliyet

_________________
Dünyayı Seviyorum!


Mavidünya
Admin

Mesaj Sayısı : 985
Kayıt tarihi : 19/09/11
Nerden : Mavi Dünya'dan

http://mavi-dunyam.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz