DÜNYA'NIN RENKLERİ
Siteden yararlanmak için üye olunuz.
Ya da giriş yapınız...

Pandispanya keki nasıl yapılır?

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Pandispanya keki nasıl yapılır?

Mesaj tarafından cicekdemeti Bir Perş. 02 Şub. 2012, 21:10

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]


Lezzetli bir pasta için yumuşak ve tatlı bir pandispanya pişirmelisiniz. Pandispanyanızı istediğiniz malzeme
ve kremayla süsleyebilirsiniz.

Malzemeler

4 yumurta
Su bardağının 4'te 3'ü kadar toz şeker
Su bardağının 4'te 3'ü kadar elenmiş un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam tuz
Yapılışı
Yumurtaların sarısını aklarından ayırın. Akları derin bir cam kasede içine bir tutam tuz ekleyerek çırpın. Hafiften beyazlaşınca şekerin yarısını ilave edin. Biraz daha katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin.
Aklarından ayırdığınız yumurta sarılarını ve kalan şekeri ayrı bir kapta krema gibi olana kadar çırpın.
Çırpılmış yumurta akı ile yumurta sarılarını birbirlerine karışana dek yavaş yavaş çırpın. Bu karışıma unu ekleyip yine yavaşça karıştırın. Ardından sıvıyağı ekleyin.
Önceden yağladığınız kek kalıbına biraz un serpip silkeleyin. Hamuru kalıba boşaltın.
175 derecede ısıtılmış fırında 25-35 dakika, kek kabarana kadar pişirin



alintidir

ben hafif soguyunca kesiyorum veya rulo yapacaksam ilik iken yapiyorum sogumadan :)

_________________
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

cicekdemeti
Admin

Mesaj Sayısı : 214
Kayıt tarihi : 31/10/11

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz