DÜNYA'NIN RENKLERİ
Siteden yararlanmak için üye olunuz.
Ya da giriş yapınız...

Join the forum, it's quick and easy

DÜNYA'NIN RENKLERİ
Siteden yararlanmak için üye olunuz.
Ya da giriş yapınız...
DÜNYA'NIN RENKLERİ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Mutfakta kolayllıklar

Aşağa gitmek

Mutfakta kolayllıklar Empty Mutfakta kolayllıklar

Mesaj tarafından Mavidünya C.tesi 04 Şub. 2012, 11:53


• Beşamelinizle fark atmak istermisiniz? Bu durumda sütün içine soğan doğrayıp, süt soğanın tadını alana kadar bekletin.
• Soğanın daha da lezzetli olması için kavururken içine biraz şeker atıverin.
• Ciğer 2-3 dakikadan fazla pişerse sertleşir, yumuşatmak için rakıda bekletmeyi deneyin.
• Yemeğe katacak kabağınız yoksa bir salatalık onu aratmayacaktır.
• Tatlıda kuru üzüm kullanacaksınız. Üzümleri birkaç saat sevdiğiniz bir içkide bekletin, farkı görün.
• Sindirimi kolaylaştıran mucize muskatı bütün yemeklerinizde kullanmaya ne dersiniz? Muskat hindistan cevizinin küçüğüne deniyor. Tüm baharatçılarda kolaylıkla bulabilirsiniz.
• Akşama konuklar gelecek. Malzemeleri aldınız. Güveç kabına koydunuz fakat oda ne? Güveç kabınızın kapağı yok. Sakın paniği kapılmayın. Kapak görevini bir alüminyum folyo ile rahatlıkla çözebilirsiniz.
• Enginarlar bütün de olsa, çanakları da pişirilirse suyun üzerinde yüzerler. Önlemek için tencereyi kapağıyla değil temiz bir bezle kapatın. Bez buhardan şişer, oluşan basınç ise enginarları dibe iter.
• Jöleyi dondurduğunuz kalıptan kolayca çıkarmak için, soğuk suda 2-3 dakika bekletin. •Soğan kavururken renginin canlı olması için kavurma esnasında içine biraz tuz serpin.
• Çayınıza ayrı bir tat ve koku vermek için, çay kavanozunun içine bir dilim portakal ya da elma kabuğu atabilirsiniz. •Sıvı yağların acılaşmasını önlemek için şişenin ağzını sıkıca kapatarak serin ve loş bir yerde saklayın.
• Salçayı cam bir kavanoza koyup üzerine zeytinyağı ile örterek küflenmesini önleyebilirsiniz.
• Çorbalık balık suyunun lezzetini artırmak için balığı en az 45-60 dakika kaynatın. Baş ve kuyruk kısımlarının en çok lezzet veren kısım olduğunu unutmayın.
• Eyvah kuru fasulye yemeğinin suyu çok duru olmuş yapacağınız şey, kıvamı dengelemek için bir kepçe fasulyeyi ezip yemek suyunun içine eklemek.
• Milföy hamuru tepsiye yapışmasın diye tepsiyi yağladıktan sonra üzerine galeta unu serpebilirsiniz.
• Patates haşlarken daha yumuşak bir doku için suyuna bir küçük kaşık margarin eklemeyi unutmayın..

Alıntıdır.
Mavidünya
Mavidünya
Admin

Mesaj Sayısı : 985
Kayıt tarihi : 19/09/11
Nerden : Mavi Dünya'dan

http://mavi-dunyam.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Mutfakta kolayllıklar Empty Geri: Mutfakta kolayllıklar

Mesaj tarafından Mavidünya Cuma 02 Mart 2012, 19:41


Sıcak kış gecelerinin bembeyaz eğlencesi patlamış mısırları daha kolay patlatmak istiyorsanız , mısırların üzerine bir saat öncesinden sıcak su serpin.
Mavidünya
Mavidünya
Admin

Mesaj Sayısı : 985
Kayıt tarihi : 19/09/11
Nerden : Mavi Dünya'dan

http://mavi-dunyam.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Mutfakta kolayllıklar Empty Geri: Mutfakta kolayllıklar

Mesaj tarafından Mavidünya Çarş. 14 Mart 2012, 13:04

Mutfak İpucu: Kristal bardaklar yıkandıkça ışıltısını kaybeder ve mat bir görünüm kazanmaya başlar. Fakat, kristal bardaklarınızı yıkarken kullandiığınız deterjana yarım su bardağı sirke ve tuz ekleyip, öyle durularsanız ilk günkü gibi parladıklarını göreceksiniz.

Mavidünya
Mavidünya
Admin

Mesaj Sayısı : 985
Kayıt tarihi : 19/09/11
Nerden : Mavi Dünya'dan

http://mavi-dunyam.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz