DÜNYA'NIN RENKLERİ
Siteden yararlanmak için üye olunuz.
Ya da giriş yapınız...

İRMİKLİ ETİMEK TATLISI

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

İRMİKLİ ETİMEK TATLISI

Mesaj tarafından Mavidünya Bir C.tesi 11 Şub. 2012, 16:54


[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

1 Paket etimek
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı sıcak su
4 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik irmik
1 su bardağı süt, 1 paket krem şanti
Üzerine Hindistan cevizi

Etimekler tepsiye dizilir. 2 su bardağı toz şeker çelik tencereye konur. En küçük ocağa kısık ateşe konur. Şekerin karamelize olması için beklenir. Ocağın başından ayrılmamak gerekir. Çünkü yanabilir, yanarsa tadı acı olur. Rengi bal renginden biraz koyu olacak. Tencereyi arasıra sağa sola yavaş yavaş sallayarak üstte kalan şekerlerinde erimesi sağlanır. Eridikten sonra içine 2 su bardak sıcak su konur. Yine kısık ateşte hiç karıştırmadan erimesi beklenir. Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan indirilir. Etimeklerin üzerine dökülür. 4 su bardağı süt ve irmik muhallebi karıştırılarak pişirilir. Sıcakken etimeklerin üzerine dökülür. Soğuyunca katılaştığı için sıcakken dökmek gerekir. 1 su bardağı süt ve krem şanti çırpılır. Etimeklerin üzerine dökülür. Üzerine Hindistan cevizi dökülür. Dolaba konur, soğuduktan sonra servis yapılır.

Alıntı.

_________________
Dünyayı Seviyorum!

[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
avatar
Mavidünya
Admin

Mesaj Sayısı : 985
Kayıt tarihi : 19/09/11
Nerden : Mavi Dünya'dan

http://mavi-dunyam.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: İRMİKLİ ETİMEK TATLISI

Mesaj tarafından cicekdemeti Bir Paz 12 Şub. 2012, 17:59

eline saglik ablacigim...

_________________
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
avatar
cicekdemeti
Admin

Mesaj Sayısı : 214
Kayıt tarihi : 31/10/11

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz