Babiko
1 sayfadaki 1 sayfası
Babiko
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Gereçler:
UN , SÜT , TEREYAĞI , SU TUZ , YUMURTA , YOĞURT ,
Yapılışı:
Un,yumurta,tuz,su ve süt ile normal kıvamda bir hamur hazırlanır.Hazırlanan hamur yağlanmış tepsiye konularak düzeltilir ve üzerine kaşık veya çatal ile şekil verilir.( baskı şeklinde )Yoğurt sürülerek hazırlanan hamur önceden 250 derecede ısıtılan fırında pişirilir.Sonrasında küçük parçalar halinde bölünen kömbe derin bir servis tabağına tepeleme şeklinde alınır.Sarmısaklı ayran ( koyu olacak ) bu kömbe üzerine dökülür.Not:ayran ılık olacak.Tereyağı bol ve iyice kızgın olacak şekilde ayranlı kömbe üzerine dökülerek servis yapılır.
alinti
cicekdemeti- Admin
- Mesaj Sayısı : 214
Kayıt tarihi : 31/10/11
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz