TAVUKLU ŞEHRİYE SALATASI
1 sayfadaki 1 sayfası
TAVUKLU ŞEHRİYE SALATASI
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
1 adet tavuk göğsü
2 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı tavuk suyu
1 kavanoz garnitür (en az 500 gramlık)
1 su bardağı konserve mısır
Yarım demet dereotu
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım limonun suyu,az nar ekşisi
tuz
Orta boy bir tencereye tavuk göğsünü alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.Tavuk eti iyice pişene kadar haşlayın.Haşlanan tavuk etini tencereden alıp küçük parçalara bölün.Tenceredeki tavuk suyunu süzüp 2 su bardağını alın.Pilav tenceresine yarım çay bardağı sıvıyağı alıp kızdırın.Üzerine arpa şehriyeleri ekleyip rengi değişene kadar kavurun.Kavrulan şehriyelerin üzerine 2 su bardağı tavuk suyunu ilave edin.Orta dereceli ateşte şehriyeler suyunu çekene kadar pişirin.Pişen şehriyeyi ocaktan indirip soğuması için kenarda bekletin.dereotunu bol suyla yıkayıp incecik kıyın.Derin bir kaba; soğumuş şehriye, tavuk eti,mısır, garnitür ve dereotu alın.Üzerine nar ekşisi, limon ve tuz ilave edin.Tüm malzemeler özleşene kadar harmanlayın.Salatayı kâselere pay edip soğuk servis yapın.Afiyet olsun.
Alıntı.
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz