yag mantisi
2 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
yag mantisi
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Yağ mantısı Kayseri'nin onlarca mantı çeşitlerinden biridir.Yapımı kolay,lezzetli bir hamurişi.
Hamur malzemeleri:
1,5 su bardağı soda yada süt
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı toz maya
İç malzemesi:
200 gr kıyma
tuz
toz kırmızı biber
biraz maydanoz
Üzeri için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
biraz su
sarımsaklı yoğurt
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
Hamur malzemelerini karıştırıp,ister soda ister süt ile yumuşakça bir hamur yoğuralım(soda da, süt de çok güzel oluyor)Yarım saat mayalandıralım.Ben hamuru daha önce de söylediğim gibi ekmek makinasında yapıyorum,çok kolay oluyor.
Kıymaya tuz,biber ve kıyılmış maydanazu ekleyip karıştıralım.
Mayalanan hamuru 0.5 cm kalınlığında açıp,(isterseniz iki parçaya bölüp ayrı ayrı açalım.)kare kare keselim,kıymayı hamurların ortasına paylaştırıp istediğimiz şekilde kapatalım.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Mantıları kızgın yağda yakmadan kızartalım.Kızaran mantıları büyükçe kapaklı bir tencereye alalım ki kurumasın.Salçaları az yağla kavurup su ile inceltelim.Servis yaparken tabağa alıp üzerine salça ve sarımsaklı yoğurt dökelim.Afiyet olsun.
alintidir mutfakta naz'dan
Yağ mantısı Kayseri'nin onlarca mantı çeşitlerinden biridir.Yapımı kolay,lezzetli bir hamurişi.
Hamur malzemeleri:
1,5 su bardağı soda yada süt
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı toz maya
İç malzemesi:
200 gr kıyma
tuz
toz kırmızı biber
biraz maydanoz
Üzeri için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
biraz su
sarımsaklı yoğurt
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
Hamur malzemelerini karıştırıp,ister soda ister süt ile yumuşakça bir hamur yoğuralım(soda da, süt de çok güzel oluyor)Yarım saat mayalandıralım.Ben hamuru daha önce de söylediğim gibi ekmek makinasında yapıyorum,çok kolay oluyor.
Kıymaya tuz,biber ve kıyılmış maydanazu ekleyip karıştıralım.
Mayalanan hamuru 0.5 cm kalınlığında açıp,(isterseniz iki parçaya bölüp ayrı ayrı açalım.)kare kare keselim,kıymayı hamurların ortasına paylaştırıp istediğimiz şekilde kapatalım.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Mantıları kızgın yağda yakmadan kızartalım.Kızaran mantıları büyükçe kapaklı bir tencereye alalım ki kurumasın.Salçaları az yağla kavurup su ile inceltelim.Servis yaparken tabağa alıp üzerine salça ve sarımsaklı yoğurt dökelim.Afiyet olsun.
alintidir mutfakta naz'dan
cicekdemeti- Admin
- Mesaj Sayısı : 214
Kayıt tarihi : 31/10/11
Geri: yag mantisi
benimde cekti abla cokta yorgunum
cicekdemeti- Admin
- Mesaj Sayısı : 214
Kayıt tarihi : 31/10/11
Geri: yag mantisi
canim ablam sen iste yaparim ben
cicekdemeti- Admin
- Mesaj Sayısı : 214
Kayıt tarihi : 31/10/11
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz