DÜNYA'NIN RENKLERİ
Siteden yararlanmak için üye olunuz.
Ya da giriş yapınız...

Susamlı Kayısı Tatlısı

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Susamlı Kayısı Tatlısı

Mesaj tarafından cicekdemeti Bir C.tesi 28 Ocak 2012, 22:07

MALZEMELER


[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
1 kg İri Cins Kuru Kayısı
1/2 Su Bardağı Tozşeker
20 gr Susam
200 gr Ceviz İçi
8 Su Bardağı Su
1/2 Limon


HAZIRLANIŞI
Kuru kayısıları iyice yıkayın. Bir tencereye alıp içerisine şeker, su ve limonu ilave ederek 15 dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra bir kenarda soğumaya bırakın.
Soğuyan kayısıların içlerini açıp yarım ceviz içi doldurun. Küçük bir tepsiye dizin. Kayısıları kaynatırken hafif ağdalaşmış olan şurubu üzerinde gezdirin.
Hazırladığınız tatlıyı servis tabağına alın. Üzerine susam serperek servis yapın.

yemek tarifleri

_________________
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
avatar
cicekdemeti
Admin

Mesaj Sayısı : 214
Kayıt tarihi : 31/10/11

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz