DÜNYA'NIN RENKLERİ
Siteden yararlanmak için üye olunuz.
Ya da giriş yapınız...

Join the forum, it's quick and easy

DÜNYA'NIN RENKLERİ
Siteden yararlanmak için üye olunuz.
Ya da giriş yapınız...
DÜNYA'NIN RENKLERİ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Alluciye

Aşağa gitmek

Alluciye  Empty Alluciye

Mesaj tarafından cicekbahcesi Salı 27 Eyl. 2011, 11:30



Alluciye -


Malzemeler - İçindekiler
250 gram köftelik kıyma
Kemikli ve biraz yağlı kuzu eti
250 gram taze soğan (yeşil kısmı)
1 demet maydanoz
Yarım kilo yeşil ekşi erik
1 su bardağı sıvı yağ
Tuz
Erikleri su ile yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra bir süzgece dökün ve ezerek çekirdeklerini ayıklayın diğer taraftan kemikli eti sıvı yağda biraz kavurduktan sonra üzerine etin üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyerek etler yumuşayana kadar pişirin. Bu arada kıymaya az tuz ekleyerek iyice yoğurun ve küçük yuvarlak köfteler yapın.Bu köfteleri sıvı yağda biraz kavurun. Etler pişince içine köfteleri, erikleri, doğranmış yeşil soğanları ve biraz tuz atın ve yarım saat, önce hızlı daha sonra kaynamaya başlayınca da kısık ateşde 20 dk kadar pişirin. Piştikten sonra doğranmış maydanozu atıp servis yapın.


alinti
cicekbahcesi
cicekbahcesi
Admin

Mesaj Sayısı : 201
Kayıt tarihi : 19/09/11

http://mavi-dunyam.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz