Karışık, Anlamlı Sözler
1 sayfadaki 1 sayfası
Karışık, Anlamlı Sözler
Yüzsüzdür insanoğlu kimse bilmez fendini,Kime iyilik yaptıysan ondan koru kendini.
Hergün yüzlerce hayal kurar insan ve hiç biri gerçek olmaz;
ama birgün bir gerçek yaşarsın, hiçbir hayale sığmaz.
Kalp mi insana sev diyen yoksa yalnızlık mı körükleyen?
Sahi nedir sevmek;
Bir muma ateş olmak mı, Yoksa yanan ateşe dokunmak mı?
Dikkatli bak; Büyük aşklar ya sonsuzdur ya da onsuz!
"Sesini değil, sözünü yükseltmeli insan. Çünkü gök gürültüleri değil, yağmurlardır yaprakları yaşartan." Mevlana
''Cennet ve cehennemle ilgili ileri geri laf söylemek istemem,
çünkü ikisinde de dostlarım var.''
Mark Twain
''Birlikte güldüğün birini unutabilirsin,
ama birlikte ağladığını asla!''
Halil Cibran
Allah gözümden düşenlerin yerine yenilerini veriyor çok şükür.. Göze alamadığımı gönlüme de koymuyorum!... Gelene hoş geldin diyor, gidene hesap sormuyorum. Kalbimi doyurmayanın sofrasına da oturmuyorum....
Ben hiç para biriktirmedim; insan biriktirdim. Arada bozuk olanlar çıktı; onları da harcadım gitti :)
Sen içmiyorsan, içenleri kınama bari;
Bırak aldatmacayı, iki yüzlülükleri;
Şarap içmem diye övünüyorsun, ama,
Yediğin haltlar yanında şarap nedir ki?
Ömer Hayyam
Ruh ihtiyar doğar fakat gençleşir;
Hayatın komedisi bu...
Vücut ise genç doğar, gitgide ihtiyarlar.
Bu da hayatın trajedisi...
Oscar Wilde
"Kimseye kendinizi sevdirmeye kalkmayın. Yapılması gereken tek şey sadece kendinizi sevilmeye bırakmaktır. Önemli olan hayatta en çok şeye sahip olmak değil, en az şeye ihtiyaç duymaktır.."
Eflatun
''Cehennem yerinde hiçbir ateş yoktur.
Herkes ateşini yanında götürür.''
Karacaoğlan
Dikenden gül bitiren, kışı da bahar haline döndürür. Selviyi hür bir halde yücelten,kederi de sevinç haline sokabilir.
Mevlana
Hergün yüzlerce hayal kurar insan ve hiç biri gerçek olmaz;
ama birgün bir gerçek yaşarsın, hiçbir hayale sığmaz.
Kalp mi insana sev diyen yoksa yalnızlık mı körükleyen?
Sahi nedir sevmek;
Bir muma ateş olmak mı, Yoksa yanan ateşe dokunmak mı?
Dikkatli bak; Büyük aşklar ya sonsuzdur ya da onsuz!
"Sesini değil, sözünü yükseltmeli insan. Çünkü gök gürültüleri değil, yağmurlardır yaprakları yaşartan." Mevlana
''Cennet ve cehennemle ilgili ileri geri laf söylemek istemem,
çünkü ikisinde de dostlarım var.''
Mark Twain
''Birlikte güldüğün birini unutabilirsin,
ama birlikte ağladığını asla!''
Halil Cibran
Allah gözümden düşenlerin yerine yenilerini veriyor çok şükür.. Göze alamadığımı gönlüme de koymuyorum!... Gelene hoş geldin diyor, gidene hesap sormuyorum. Kalbimi doyurmayanın sofrasına da oturmuyorum....
Ben hiç para biriktirmedim; insan biriktirdim. Arada bozuk olanlar çıktı; onları da harcadım gitti :)
Sen içmiyorsan, içenleri kınama bari;
Bırak aldatmacayı, iki yüzlülükleri;
Şarap içmem diye övünüyorsun, ama,
Yediğin haltlar yanında şarap nedir ki?
Ömer Hayyam
Ruh ihtiyar doğar fakat gençleşir;
Hayatın komedisi bu...
Vücut ise genç doğar, gitgide ihtiyarlar.
Bu da hayatın trajedisi...
Oscar Wilde
"Kimseye kendinizi sevdirmeye kalkmayın. Yapılması gereken tek şey sadece kendinizi sevilmeye bırakmaktır. Önemli olan hayatta en çok şeye sahip olmak değil, en az şeye ihtiyaç duymaktır.."
Eflatun
''Cehennem yerinde hiçbir ateş yoktur.
Herkes ateşini yanında götürür.''
Karacaoğlan
Dikenden gül bitiren, kışı da bahar haline döndürür. Selviyi hür bir halde yücelten,kederi de sevinç haline sokabilir.
Mevlana
En son Mavidünya tarafından Ptsi 05 Mart 2012, 06:53 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Geri: Karışık, Anlamlı Sözler
Yanımdaki kim olursa olsun .. KALBİMDEKİ SENSİN !! Nereye gidersem gideyim.. YOLUMDAKİ SENSİN !! Kimselere bakmam sensiz..GÖZÜMDEKİ SENSİN !! Başkasına CANIM demem ÇÜNKÜ CANIM SENSİN !! Olmasan da yanımda ... İÇİMDEKİ hep SENSİN..
Seni tanıyamıyorum artık derken ne kadar da haklıydın. ben de seni sevdikten sonra, kendime hiç rastlamadım..
Shakespeare
Shakespeare
Bazen Kendimi Sαvunαmıyorum Anne! İnsαnlαr O Kαdαr Değişik Ki; Bi Gün Dostken Yüzü, İkinci Gün Tαnınαmαz Hαlde
UMUT.. Hiç Bitmeyen Bahar Mevsimidir, İçinde Kar Da Yağar , Fırtınada Kopar.. Ama Çiçekler Açmaya Hep Devam Eder..
Hüzünlü bir ruh hali düştü işte bu günlerde
Yalnız kaldığımı hissediyorum sensiz gecelerde
Ne siyah ne kara hepsi aynı hüzün renginde
Yokluğunun sancıları dökülüyor şimdi üstüme
Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen, o hayat herşeye bedeldir.
Bir qözyaşı Tanıyorum..
Sahibi ben..
Sebebi Sen
UMUT.. Hiç Bitmeyen Bahar Mevsimidir, İçinde Kar Da Yağar , Fırtınada Kopar.. Ama Çiçekler Açmaya Hep Devam Eder..
Hüzünlü bir ruh hali düştü işte bu günlerde
Yalnız kaldığımı hissediyorum sensiz gecelerde
Ne siyah ne kara hepsi aynı hüzün renginde
Yokluğunun sancıları dökülüyor şimdi üstüme
Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen, o hayat herşeye bedeldir.
Bir qözyaşı Tanıyorum..
Sahibi ben..
Sebebi Sen
En son Mavidünya tarafından Cuma 17 Şub. 2012, 07:49 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
İnsanlar aynı anda acıyı ve mutluluğu yaşayabilir.
Yürek ağlarken gözler ve sözler sevgi dağıtabilir...
Gece bitmiştir benden tükenmiştir
Düşler kapıda bekler karanlığı aydınlatmaya gelmişler...
Kuş cıvıltısı nedir?
İçimdeki çocuk düşümdeki uçurtma
Ruhumdaki özgürlük...
ÇocukLuğumu özlüyorum.. Yara bere içindeki dizLerimi..Pamuk heLvaya yapışmış suratımı..Elma şekerine bulanmış ağzımı..YaramazLık yaptığımda annem göremesin diye sakLandığım kapı ağzını..Oysa Çoktan sobeLedi hayat!!!!
Bu gece yalnızlığımı omuzlarıma şal gibi örtüp, camdan sokağı seyrediyorum. Biraz soğuk mu oldu salon, yoksa gönlüm mü buz tuttu, bilemedim?
ßugūn ağlar Yarın Susarım, Gözümdeki her DamLa Yaşın Hesabını Gün GeLiR Sorarım!
Gerçeği öğrendim bir gün...
Ve gerçeğin acı olduğunu...
Sonra dozunda acının, yemeğe olduğu kadar hayata da
“lezzet” kattığını öğrendim...
Her insan mutlu olamaz... Çünkü; gereğinden fazla özler dünü, Hakettiğinden fazla düşünür yarını Ve hiç haketmediği kadar bilinçsizce yaşar bugünü... Her insan mutlu olamaz... Çünkü; gereğinden fazla özler hayatından çıkanları, Hakettiğinden daha büyük umutla bekler hayatına girecekleri Ve asla göremez yanıbaşındakileri..!!!
Kül olmuş ateş yanarmı?Buz tutmuş su akarmı?Bu gözler seni sevdi başkasına bakarmı?
Similar topics
» Karışık
» Sevgiyi anlatan sözler
» Karışık Doğa Resimleri
» Hayvan Gifleri (karışık)
» ikiyüzlülük ile ilgili sözler
» Sevgiyi anlatan sözler
» Karışık Doğa Resimleri
» Hayvan Gifleri (karışık)
» ikiyüzlülük ile ilgili sözler
1 sayfadaki 1 sayfası