DÜNYA'NIN RENKLERİ
Siteden yararlanmak için üye olunuz.
Ya da giriş yapınız...

Join the forum, it's quick and easy

DÜNYA'NIN RENKLERİ
Siteden yararlanmak için üye olunuz.
Ya da giriş yapınız...
DÜNYA'NIN RENKLERİ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Haşhaşlı çörek

Aşağa gitmek

Haşhaşlı çörek  Empty Haşhaşlı çörek

Mesaj tarafından cicekbahcesi Salı 11 Ekim 2011, 04:10

Haşhaşlı çörek malzemeleri

1.5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı yaş maya
Alabildiği kadar un
1 yemek kaşığı toz şeker
... 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
3 yemek kaşığı toz şeker
4~5 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
3/4 çay bardağı ayçiçeği yağı
üzeri için
1 yumurta sarısı
Susam


Haşhaşlı çörek hazırlanışı

Haşhaşlı çörek: Haşhaş ezmesine bir çay bardağı ayçiçeği yağı ekleyip iyice karıştırın. Ilık su, yaş maya, ayçiçeği yağı ve 1 yemek kaşığı şekeri hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un ekleyip yoğurun. üzerini nemli bir bezle örtüp oda ısısında bekletin. Karışım iki misli kabarınca tekrar yoğurun. Hamuru oklavayla 4-5 mm kalınlığında açıp üzerine haşhaş ezmesini sürüp şeker serpin. Rulo şeklinde sarın. üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. İki parmak kalınlığında dilimlere ayırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Ilık servis yapın.
Haşhaşlı çörek artık hazır, afiyet olsun.
alinti
cicekbahcesi
cicekbahcesi
Admin

Mesaj Sayısı : 201
Kayıt tarihi : 19/09/11

http://mavi-dunyam.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz