carsaf boregi
1 sayfadaki 1 sayfası
carsaf boregi
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Malzemeler
l 3 adet yufka
l 3 adet soğan
l 1 su bardağı sıvıyağ
...l 300 gram kıyma
l 300 gram kültür mantarı
l 3 adet haşlanmış patates
l 4 adet havuç
l Tuz, karabiber
İçi için:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
Çörekotu, susam
Yapılışı
BİR adet soğanı yemeklik doğrayıp, 1/3 su bardağı sıvıyağda hafif soteleyin. Üzerine kıyma ekleyip, sotelemeye devam edin. Tuz, karabiber, dilimlenmiş mantar ilave edip, 2 dakika sonra ocağın altını kapatın. Ayrı bir yerde bir adet soğanı yemeklik doğrayın. Patatesleri küçük küp şeklinde kesin. Soğanı 1/3 su bardağı sıvıyağda hafif soteleyin. Üzerine patates, tuz ve karabiber ilave edip 1-2 dakika sonra ocaktan alın. Havuçları rendeleyin. Kalan 1 adet soğanı yemeklik doğrayın. Ayrı bir yerde, soğanı kalan 1/3 su bardağı sıvıyağda soteleyin. Havucu ekleyip 2 dakika sonra ocaktan alın. İçi için sıvıyağ ve sütü iyice çırpın. Bir adet yufkayı düz bir zemine serin. Üzerine sütlü karışımından sürüp, kıymalı harcı yayın. İkinci yufkayı birinci yufkanın üzerine yerleştirip, sütlü karışımdan sürün ve patatesli harcı yayın. Son yufkayı da aynı şekilde yerleştirip, sütlü karışımdan sürün. Havuçlu harcı yayıp, rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine yerleştirip, üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Çörekotu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış
200 derece fırında, üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
alinti
Malzemeler
l 3 adet yufka
l 3 adet soğan
l 1 su bardağı sıvıyağ
...l 300 gram kıyma
l 300 gram kültür mantarı
l 3 adet haşlanmış patates
l 4 adet havuç
l Tuz, karabiber
İçi için:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
Çörekotu, susam
Yapılışı
BİR adet soğanı yemeklik doğrayıp, 1/3 su bardağı sıvıyağda hafif soteleyin. Üzerine kıyma ekleyip, sotelemeye devam edin. Tuz, karabiber, dilimlenmiş mantar ilave edip, 2 dakika sonra ocağın altını kapatın. Ayrı bir yerde bir adet soğanı yemeklik doğrayın. Patatesleri küçük küp şeklinde kesin. Soğanı 1/3 su bardağı sıvıyağda hafif soteleyin. Üzerine patates, tuz ve karabiber ilave edip 1-2 dakika sonra ocaktan alın. Havuçları rendeleyin. Kalan 1 adet soğanı yemeklik doğrayın. Ayrı bir yerde, soğanı kalan 1/3 su bardağı sıvıyağda soteleyin. Havucu ekleyip 2 dakika sonra ocaktan alın. İçi için sıvıyağ ve sütü iyice çırpın. Bir adet yufkayı düz bir zemine serin. Üzerine sütlü karışımından sürüp, kıymalı harcı yayın. İkinci yufkayı birinci yufkanın üzerine yerleştirip, sütlü karışımdan sürün ve patatesli harcı yayın. Son yufkayı da aynı şekilde yerleştirip, sütlü karışımdan sürün. Havuçlu harcı yayıp, rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine yerleştirip, üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Çörekotu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış
200 derece fırında, üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
alinti
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz