Kilolarınızdan Kurtulmanın Sırrı
1 sayfadaki 1 sayfası
Kilolarınızdan Kurtulmanın Sırrı
Bazı besinler, metabolizmanın hızlanmasını sağlıyor ve yağ yakımını destekliyor. Kilo probleminiz varsa, Diyetisyen Funda Tuzgöl’ün önerilerini uygulayacak olursanız vücut yağ dengeniz düzelecek ve böylece fazla kilolarınızdan kurtulmuş olacaksınız.
1. Süt ve Süt Ürünleri
Kalsiyum içeren süt ve ürünlerinin günde üç ayrı öğünde tüketilmesi, vücut yağında gözle görülür azalmaya neden olabiliyor. Ayrıca protein içerikleri sayesinde süt ve ürünleri öğünün midede daha uzun süre kalmasını sağlayarak besinin glisemik indeks (bir besinin tüketilmesinin ardından belli bir süre sonra kan şekerindeki artış düzeyi) yükünü düşürüyor.
2. Yumurta
Anne sütünden sonra yumurta, içerdiği protein kalitesi açısından en yüksek oranda vücut proteinine çevrilebilir hayvansal kaynaklı proteinlerin başında geliyor. Bu protein kalitesi ve içeriğindeki protein miktarının fazlalığı yağ yakımını olumlu yönde destekliyor.
3. Posa İçeriği Yüksek Olan Besinler
Posa içeriği yüksek olan besinler barsak hareketlerini artırarak gün içerisinde tüketilmekte olan diğer besinlerin barsakta kalma süresini azaltabiliyor ve böylece yağ yakımında önemli görev alıyorlar. Lifli besinler, barsakta besinin kalma süresini ve besinin emilim yüzeyini azalttığı için kandaki ani şeker artışını engellemede önemli görev alıyorlar.
4. Yeşil Çay
Yeşil çayın antioksidan özelliği ve içeriğindeki kateşin maddesi sayesinde metabolizmayı artırıcı ve yağ yakıcı etkisi vardır.
5. Ceviz-Badem-Fındık-Somon Balığı-Keten Tohumu
Yapılan çalışmalara göre bu besinlerin belli miktarda tüketilmeleri ile ortak özellikleri olan omega-3 yağ asitlerinin vücut yağ kütlesini azalttığı söyleniyor.
6. Enginar-Karpuz-Kuşkonmaz-Ispanak-Patlıcan-Salatalık-Yaz Kabağı
Bu besinler, vücutta idrar söktürücü etki yaratarak fazla suyun atılmasını sağlıyor.
Günlük Yapmanız Gerekenler
• Besin çeşitliliğini sağlamak
• Kalorisi düşük besinleri tüketmek
• Posa yönünden zengin besinleri tercih etmek
• Protein içeriği dengeli ve kaliteli besinleri tüketmek
• Su tüketimini herhangi bir kısıtlama yoksa 2-2,5 litre düzeyine çıkarmak
• Yağ içeriği az besinleri tercih etmek
• Antioksidan içeri yüksek besinleri seçmek
• 3 ana 3 ara öğün kuralına uymak
• Kızartma, kavurma, hamur işi ve tatlılardan uzak durmak.
Hürriyet
1. Süt ve Süt Ürünleri
Kalsiyum içeren süt ve ürünlerinin günde üç ayrı öğünde tüketilmesi, vücut yağında gözle görülür azalmaya neden olabiliyor. Ayrıca protein içerikleri sayesinde süt ve ürünleri öğünün midede daha uzun süre kalmasını sağlayarak besinin glisemik indeks (bir besinin tüketilmesinin ardından belli bir süre sonra kan şekerindeki artış düzeyi) yükünü düşürüyor.
2. Yumurta
Anne sütünden sonra yumurta, içerdiği protein kalitesi açısından en yüksek oranda vücut proteinine çevrilebilir hayvansal kaynaklı proteinlerin başında geliyor. Bu protein kalitesi ve içeriğindeki protein miktarının fazlalığı yağ yakımını olumlu yönde destekliyor.
3. Posa İçeriği Yüksek Olan Besinler
Posa içeriği yüksek olan besinler barsak hareketlerini artırarak gün içerisinde tüketilmekte olan diğer besinlerin barsakta kalma süresini azaltabiliyor ve böylece yağ yakımında önemli görev alıyorlar. Lifli besinler, barsakta besinin kalma süresini ve besinin emilim yüzeyini azalttığı için kandaki ani şeker artışını engellemede önemli görev alıyorlar.
4. Yeşil Çay
Yeşil çayın antioksidan özelliği ve içeriğindeki kateşin maddesi sayesinde metabolizmayı artırıcı ve yağ yakıcı etkisi vardır.
5. Ceviz-Badem-Fındık-Somon Balığı-Keten Tohumu
Yapılan çalışmalara göre bu besinlerin belli miktarda tüketilmeleri ile ortak özellikleri olan omega-3 yağ asitlerinin vücut yağ kütlesini azalttığı söyleniyor.
6. Enginar-Karpuz-Kuşkonmaz-Ispanak-Patlıcan-Salatalık-Yaz Kabağı
Bu besinler, vücutta idrar söktürücü etki yaratarak fazla suyun atılmasını sağlıyor.
Günlük Yapmanız Gerekenler
• Besin çeşitliliğini sağlamak
• Kalorisi düşük besinleri tüketmek
• Posa yönünden zengin besinleri tercih etmek
• Protein içeriği dengeli ve kaliteli besinleri tüketmek
• Su tüketimini herhangi bir kısıtlama yoksa 2-2,5 litre düzeyine çıkarmak
• Yağ içeriği az besinleri tercih etmek
• Antioksidan içeri yüksek besinleri seçmek
• 3 ana 3 ara öğün kuralına uymak
• Kızartma, kavurma, hamur işi ve tatlılardan uzak durmak.
Hürriyet
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz