Susamlı Kayısı Tatlısı
1 sayfadaki 1 sayfası
Susamlı Kayısı Tatlısı
MALZEMELER
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
1 kg İri Cins Kuru Kayısı
1/2 Su Bardağı Tozşeker
20 gr Susam
200 gr Ceviz İçi
8 Su Bardağı Su
1/2 Limon
HAZIRLANIŞI
Kuru kayısıları iyice yıkayın. Bir tencereye alıp içerisine şeker, su ve limonu ilave ederek 15 dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra bir kenarda soğumaya bırakın.
Soğuyan kayısıların içlerini açıp yarım ceviz içi doldurun. Küçük bir tepsiye dizin. Kayısıları kaynatırken hafif ağdalaşmış olan şurubu üzerinde gezdirin.
Hazırladığınız tatlıyı servis tabağına alın. Üzerine susam serperek servis yapın.
yemek tarifleri
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
1 kg İri Cins Kuru Kayısı
1/2 Su Bardağı Tozşeker
20 gr Susam
200 gr Ceviz İçi
8 Su Bardağı Su
1/2 Limon
HAZIRLANIŞI
Kuru kayısıları iyice yıkayın. Bir tencereye alıp içerisine şeker, su ve limonu ilave ederek 15 dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra bir kenarda soğumaya bırakın.
Soğuyan kayısıların içlerini açıp yarım ceviz içi doldurun. Küçük bir tepsiye dizin. Kayısıları kaynatırken hafif ağdalaşmış olan şurubu üzerinde gezdirin.
Hazırladığınız tatlıyı servis tabağına alın. Üzerine susam serperek servis yapın.
yemek tarifleri
cicekdemeti- Admin
- Mesaj Sayısı : 214
Kayıt tarihi : 31/10/11
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz