DÜNYA'NIN RENKLERİ
Siteden yararlanmak için üye olunuz.
Ya da giriş yapınız...

Join the forum, it's quick and easy

DÜNYA'NIN RENKLERİ
Siteden yararlanmak için üye olunuz.
Ya da giriş yapınız...
DÜNYA'NIN RENKLERİ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ayvanın faydaları ve pişirme önerileri

Aşağa gitmek

Ayvanın faydaları ve pişirme önerileri Empty Ayvanın faydaları ve pişirme önerileri

Mesaj tarafından Mavidünya Paz 29 Ocak 2012, 14:05

Ayva çok eski çağlarda keşfedilmiş bir meyvedir. Romalılar baldan parfüme kadar pek çok şeyde ayvayı kullanmıştır.

Ayvanın faydaları ve pişirme önerileri Fft20_mf1901594

Ayva, boğaz, akciğer, kalp, mide, göz, bağırsak ve ağız rahatsızlıkları tedavisinde kullanılır. Ayvanın soğuk algınlığına da iyi geldiği bilinmektedir.

Neden ayva yemeliyiz?

1. Damar sertliğini önler.
2. Karaciğer tembelliğine karşı etkilidir.
3. Ayva şurubu ishali önler.
4. Tansiyonu düşürür.
5. Safrayı tedavi eder.
6. Bronşit, verem ve öksürüğe karşı etkilidir. Çekirdekleri kaynatılıp suyu içilirse göğsü yumuşatır.
7. Ayva çekirdeklerinden yapılan merhem dudak ve göğüs çatlaklarının tedavisinde kullanılır.
8. Ayva çiçeği de baş ağrısına, kalbe ve beyne çok iyi gelir.

Milliyet
Mavidünya
Mavidünya
Admin

Mesaj Sayısı : 985
Kayıt tarihi : 19/09/11
Nerden : Mavi Dünya'dan

http://mavi-dunyam.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz