Kansızlığın lezzetli düşmanı pancar!
1 sayfadaki 1 sayfası
Kansızlığın lezzetli düşmanı pancar!
Kan yapıcı bir sebze olan pancarın turşusu hem lezzetli hem de çok faydalıdır.
Pancar, bol miktarda karbonhidrat, çok az da protein ve yağ içerir.Kan yapıcı özelliğiyle bilinen pancarın turşusu en sevilen turşu çeşitlerindendir. Özellikle sporcular arasında çok popülerdir. Çünkü turşu suyu krampları önler ve susuzluğa karşı vücudu korur.
Pancar haşlandığında besin değerlerini kaybeder. Ancak turşu şekliyle tüketildiğinde mineral ve vitaminlerini muhafaza edebilir.
“Pancar” Turşusu” tarifi
Malzemeler:
5-6 adet orta boy pancar
2 çay bardağı sirke
2 silme tatlı kaşığı tuz
2 tepeleme tatlı kaşığı şeker
4 diş sarımsak (ezilmiş)
2 bardak su
Milliyet
Pancar, bol miktarda karbonhidrat, çok az da protein ve yağ içerir.Kan yapıcı özelliğiyle bilinen pancarın turşusu en sevilen turşu çeşitlerindendir. Özellikle sporcular arasında çok popülerdir. Çünkü turşu suyu krampları önler ve susuzluğa karşı vücudu korur.
Pancar haşlandığında besin değerlerini kaybeder. Ancak turşu şekliyle tüketildiğinde mineral ve vitaminlerini muhafaza edebilir.
“Pancar” Turşusu” tarifi
Malzemeler:
5-6 adet orta boy pancar
2 çay bardağı sirke
2 silme tatlı kaşığı tuz
2 tepeleme tatlı kaşığı şeker
4 diş sarımsak (ezilmiş)
2 bardak su
Milliyet
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz