İncirli Tatlı
1 sayfadaki 1 sayfası
İncirli Tatlı
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
İNCİRLİ TATLI
Malzemeler:
Keki İçin:
6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu
Şerbeti İçin:
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı neskafe
Yarım su bardağı toz şeker
Muhallebisi İçin:
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1lt süt
5 yemek kaşığı toz şeker
İnmeye yakın 50gr tereyağı
Piştikten sonra 1 poşet toz kremşanti
Hazırlanması:
Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).
Kekimiz pişerken kremşanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz kremşantiyi ekleyip mikserle çırpın.
Kek piştikten sonra 3–4 dak havalandırın.
Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün ve kekin şerbeti çekmesini bekleyin. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2–3 saat bekletin.Servisten önce üzerini isterseniz antep fıstığıyla süsleyebilirsiniz.
alinti marifet sepeti
İNCİRLİ TATLI
Malzemeler:
Keki İçin:
6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu
Şerbeti İçin:
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı neskafe
Yarım su bardağı toz şeker
Muhallebisi İçin:
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1lt süt
5 yemek kaşığı toz şeker
İnmeye yakın 50gr tereyağı
Piştikten sonra 1 poşet toz kremşanti
Hazırlanması:
Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).
Kekimiz pişerken kremşanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz kremşantiyi ekleyip mikserle çırpın.
Kek piştikten sonra 3–4 dak havalandırın.
Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün ve kekin şerbeti çekmesini bekleyin. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2–3 saat bekletin.Servisten önce üzerini isterseniz antep fıstığıyla süsleyebilirsiniz.
alinti marifet sepeti
cicekdemeti- Admin
- Mesaj Sayısı : 214
Kayıt tarihi : 31/10/11
Similar topics
» İncirli Tatlı Tarifi 2İncirli Tatlı Tarifi
» Tatlı tuzlu fış fış
» Tatlı Kuru Pasta
» HİNDİSTAN CEVİZLİ TATLI
» Tatlı tuzlu fış fış
» Tatlı Kuru Pasta
» HİNDİSTAN CEVİZLİ TATLI
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz