3 RENKLİ 3 FARKLI LEZZET
1 sayfadaki 1 sayfası
3 RENKLİ 3 FARKLI LEZZET
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
3 RENKLİ 3 FARKLI LEZZET
Malzemeler Keki İçin:
2 yumurta
1 çay b.toz şeker
1 çorba k.kakao
Yarım çay b.sıvıyağ
Yarım çay b.süt
Aldığı kadar un
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su b.toz şeker
f2 çorba k.un
1 çorba k.pirinç unu
Havuçlu Bölümü için
500 gr. havuç
1 çay b.toz şeker
1 çorba k.nişasta
Üzeri için: Hindistan cevizi, Ceviz, Antep fıstığı
Yapılışı: Keki için karıştırma kabına yumurtaları kırıp mikserle çırpın. Üzerine Sıvıyağ, süt, kakao ve 2 çorba k. un ekleyerek karıştırın. Tepsiye dökerek 170 derecede pişirin.
Muhallebisi için tencereye sütü, pirinç ununu, unu ve toz şekeri alın çırparak pişirin. Pişince ilk sıcaklığı çıkmış olan kekin üzerine dökün.
3. kat için ise buharda ya da haşlanarak pişirilmiş havuçları püre yapın. Havuçları tavaya alarak üzerine biraz haşlama suyundan ekleyin. Toz şekeri ve su ile yumuşatılmış nişastayı da ekleyerek bir süre iyice karıştırarak pişirin. Blender ile iyice ezerek ilk sıcaklığın çıkmasını bekleyin.
Daha sonra soğuyan muhallebinin üzerine havuçlu karışımı döküp yayın. Üzerini Fıstık ve fındık ile süsleyin. Soğuduktan sonra bir gece buzdolabında dinlendirip dilimleyerek Servis yapın. Az şekerli ama hem lezzetli hem de hafif bir tatlı…Oktay Usta’nın sitesinden aldığım bu güzel tarifi şiddetle denemenizi tavsiye ederim…
alinti marifet sepeti
3 RENKLİ 3 FARKLI LEZZET
Malzemeler Keki İçin:
2 yumurta
1 çay b.toz şeker
1 çorba k.kakao
Yarım çay b.sıvıyağ
Yarım çay b.süt
Aldığı kadar un
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su b.toz şeker
f2 çorba k.un
1 çorba k.pirinç unu
Havuçlu Bölümü için
500 gr. havuç
1 çay b.toz şeker
1 çorba k.nişasta
Üzeri için: Hindistan cevizi, Ceviz, Antep fıstığı
Yapılışı: Keki için karıştırma kabına yumurtaları kırıp mikserle çırpın. Üzerine Sıvıyağ, süt, kakao ve 2 çorba k. un ekleyerek karıştırın. Tepsiye dökerek 170 derecede pişirin.
Muhallebisi için tencereye sütü, pirinç ununu, unu ve toz şekeri alın çırparak pişirin. Pişince ilk sıcaklığı çıkmış olan kekin üzerine dökün.
3. kat için ise buharda ya da haşlanarak pişirilmiş havuçları püre yapın. Havuçları tavaya alarak üzerine biraz haşlama suyundan ekleyin. Toz şekeri ve su ile yumuşatılmış nişastayı da ekleyerek bir süre iyice karıştırarak pişirin. Blender ile iyice ezerek ilk sıcaklığın çıkmasını bekleyin.
Daha sonra soğuyan muhallebinin üzerine havuçlu karışımı döküp yayın. Üzerini Fıstık ve fındık ile süsleyin. Soğuduktan sonra bir gece buzdolabında dinlendirip dilimleyerek Servis yapın. Az şekerli ama hem lezzetli hem de hafif bir tatlı…Oktay Usta’nın sitesinden aldığım bu güzel tarifi şiddetle denemenizi tavsiye ederim…
alinti marifet sepeti
cicekdemeti- Admin
- Mesaj Sayısı : 214
Kayıt tarihi : 31/10/11
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz