Limon Peltesi
1 sayfadaki 1 sayfası
Limon Peltesi
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Malzemeler
1 su bardağı limonsuyu
2 su bardağı su
8-9 çorba kaşığı pudra şekeri
3 çorba kaşığı buğday nişastası
2 tatlı kaşığı limon rendesi
Süslemek için;
Limon rendesi
Tuzsuz Antep fıstığı ve badem
Hazırlanışı
Limonunuzu rendeleyin(süsleme ve tarife eklenecek rende kabuğu elde etmek için),limonlarınızı sıkarak limon suyunu hazırlayın.Küçük boy pişirme tencereniz de nişasta ve pudra şekerini harmanlayın.Karışımınıza,su ve limon suyunu ekleyerek,eritin.
Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak,pişirin.Pelteniz koyu kıvam alınca (şeffaflaşacak),limon rendeniz ekleyip bir taşım daha kaynatın.
Kaselerinizin içini ıslatın, peltenizi kaplara boşaltın.Buzdolabında en az 3-4 saat soğutun.(Ben 12 saat kadar tuttum)Kaseleri düz tatlı tabağına çevirerek servis yapın.
Tarif 6 kişiliktir,Afiyet olsun
Not : Tarif, Marianna Yerasimos’un “500 yıllık Osmanlı Mutfağı” kitabından… Tarifin orijinalinde peltenin, bir cam kaba boşaltılıp,servis esnasında düz bir servis tabağına ters çevirip,dilimlenebileceği yazılmıştı.Parçalanma riski olabileceğini düşünerek, porsiyonluk hazırladım. Tercih sizin…
Keriman Diril
alinti
Malzemeler
1 su bardağı limonsuyu
2 su bardağı su
8-9 çorba kaşığı pudra şekeri
3 çorba kaşığı buğday nişastası
2 tatlı kaşığı limon rendesi
Süslemek için;
Limon rendesi
Tuzsuz Antep fıstığı ve badem
Hazırlanışı
Limonunuzu rendeleyin(süsleme ve tarife eklenecek rende kabuğu elde etmek için),limonlarınızı sıkarak limon suyunu hazırlayın.Küçük boy pişirme tencereniz de nişasta ve pudra şekerini harmanlayın.Karışımınıza,su ve limon suyunu ekleyerek,eritin.
Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak,pişirin.Pelteniz koyu kıvam alınca (şeffaflaşacak),limon rendeniz ekleyip bir taşım daha kaynatın.
Kaselerinizin içini ıslatın, peltenizi kaplara boşaltın.Buzdolabında en az 3-4 saat soğutun.(Ben 12 saat kadar tuttum)Kaseleri düz tatlı tabağına çevirerek servis yapın.
Tarif 6 kişiliktir,Afiyet olsun
Not : Tarif, Marianna Yerasimos’un “500 yıllık Osmanlı Mutfağı” kitabından… Tarifin orijinalinde peltenin, bir cam kaba boşaltılıp,servis esnasında düz bir servis tabağına ters çevirip,dilimlenebileceği yazılmıştı.Parçalanma riski olabileceğini düşünerek, porsiyonluk hazırladım. Tercih sizin…
Keriman Diril
alinti
cicekdemeti- Admin
- Mesaj Sayısı : 214
Kayıt tarihi : 31/10/11
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz