DÜNYA'NIN RENKLERİ
Siteden yararlanmak için üye olunuz.
Ya da giriş yapınız...

Join the forum, it's quick and easy

DÜNYA'NIN RENKLERİ
Siteden yararlanmak için üye olunuz.
Ya da giriş yapınız...
DÜNYA'NIN RENKLERİ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Limon Peltesi

Aşağa gitmek

Limon Peltesi Empty Limon Peltesi

Mesaj tarafından cicekdemeti C.tesi 25 Şub. 2012, 06:29

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Malzemeler

1 su bardağı limonsuyu
2 su bardağı su
8-9 çorba kaşığı pudra şekeri
3 çorba kaşığı buğday nişastası
2 tatlı kaşığı limon rendesi
Süslemek için;

Limon rendesi
Tuzsuz Antep fıstığı ve badem
Hazırlanışı
Limonunuzu rendeleyin(süsleme ve tarife eklenecek rende kabuğu elde etmek için),limonlarınızı sıkarak limon suyunu hazırlayın.Küçük boy pişirme tencereniz de nişasta ve pudra şekerini harmanlayın.Karışımınıza,su ve limon suyunu ekleyerek,eritin.

Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak,pişirin.Pelteniz koyu kıvam alınca (şeffaflaşacak),limon rendeniz ekleyip bir taşım daha kaynatın.

Kaselerinizin içini ıslatın, peltenizi kaplara boşaltın.Buzdolabında en az 3-4 saat soğutun.(Ben 12 saat kadar tuttum)Kaseleri düz tatlı tabağına çevirerek servis yapın.

Tarif 6 kişiliktir,Afiyet olsun

Not : Tarif, Marianna Yerasimos’un “500 yıllık Osmanlı Mutfağı” kitabından… Tarifin orijinalinde peltenin, bir cam kaba boşaltılıp,servis esnasında düz bir servis tabağına ters çevirip,dilimlenebileceği yazılmıştı.Parçalanma riski olabileceğini düşünerek, porsiyonluk hazırladım. Tercih sizin…


Keriman Diril
alinti
cicekdemeti
cicekdemeti
Admin

Mesaj Sayısı : 214
Kayıt tarihi : 31/10/11

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz