Yemek Yaparken...
1 sayfadaki 1 sayfası
Yemek Yaparken...
Mantarların daha lezzetli olması için, pişirmeden önce mantarların üzerine biraz tuz ve limon gezdirin.
Beş dakika bekletin. Daha sonra yemeğinizde kullanın.
Yumurtaların çatlamaması için haşlama suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.
Soyulmuş doğranmış patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli.
Zeytinyağlı yemeklere bir iki adet kesme şeker atarsanız yemeğin lezzeti daha artacaktır.
Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç çiğ patates atın. Fazla tuzu çekecektir. Tuz bazen sütü keser, bu nedenle beşamele ve diğer sütlü soslara kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz.
Patates pişerken, pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hemde daha lezzetli olur.
Geri: Yemek Yaparken...
Yumurtaları haşladıktan sonra hafif çatlatarak kahverengi olmaları için kahve veya çay, sarı olmaları için safran, yeşil olmaları için ıspanak suyu, kırmızı olmaları içinse pancar suyu içinde bekletirseniz rengarenk yumurtalar
elde edersiniz.
Alıntı.
Similar topics
» Kek yaparken dikkat etmeniz gerekenler
» Cimbom Yemek Yiyor
» Kahvaltıda çikolata yemek zayıflatıyor!
» Cimbom Yemek Yiyor
» Kahvaltıda çikolata yemek zayıflatıyor!
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz