DÜNYA'NIN RENKLERİ
Siteden yararlanmak için üye olunuz.
Ya da giriş yapınız...

Join the forum, it's quick and easy

DÜNYA'NIN RENKLERİ
Siteden yararlanmak için üye olunuz.
Ya da giriş yapınız...
DÜNYA'NIN RENKLERİ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yemek Yaparken...

Aşağa gitmek

Yemek Yaparken... Empty Yemek Yaparken...

Mesaj tarafından Mavidünya Perş. 01 Mart 2012, 06:25


Mantarların daha lezzetli olması için, pişirmeden önce mantarların üzerine biraz tuz ve limon gezdirin.
Beş dakika bekletin. Daha sonra yemeğinizde kullanın.

Yumurtaların çatlamaması için haşlama suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.

Soyulmuş doğranmış patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli.

Zeytinyağlı yemeklere bir iki adet kesme şeker atarsanız yemeğin lezzeti daha artacaktır.

Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç çiğ patates atın. Fazla tuzu çekecektir. Tuz bazen sütü keser, bu nedenle beşamele ve diğer sütlü soslara kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz.

Patates pişerken, pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hemde daha lezzetli olur.

Mavidünya
Mavidünya
Admin

Mesaj Sayısı : 985
Kayıt tarihi : 19/09/11
Nerden : Mavi Dünya'dan

http://mavi-dunyam.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Yemek Yaparken... Empty Geri: Yemek Yaparken...

Mesaj tarafından Mavidünya Cuma 02 Mart 2012, 19:39


Yemek Yaparken... 422466_315219955201852_175384662518716_895024_1521930498_n

Yumurtaları haşladıktan sonra hafif çatlatarak kahverengi olmaları için kahve veya çay, sarı olmaları için safran, yeşil olmaları için ıspanak suyu, kırmızı olmaları içinse pancar suyu içinde bekletirseniz rengarenk yumurtalar
elde edersiniz.

Alıntı.
Mavidünya
Mavidünya
Admin

Mesaj Sayısı : 985
Kayıt tarihi : 19/09/11
Nerden : Mavi Dünya'dan

http://mavi-dunyam.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz