DÜNYA'NIN RENKLERİ
Siteden yararlanmak için üye olunuz.
Ya da giriş yapınız...

Yemek Yaparken...

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Yemek Yaparken...

Mesaj tarafından Mavidünya Bir Perş. 01 Mart 2012, 06:25


Mantarların daha lezzetli olması için, pişirmeden önce mantarların üzerine biraz tuz ve limon gezdirin.
Beş dakika bekletin. Daha sonra yemeğinizde kullanın.

Yumurtaların çatlamaması için haşlama suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.

Soyulmuş doğranmış patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli.

Zeytinyağlı yemeklere bir iki adet kesme şeker atarsanız yemeğin lezzeti daha artacaktır.

Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç çiğ patates atın. Fazla tuzu çekecektir. Tuz bazen sütü keser, bu nedenle beşamele ve diğer sütlü soslara kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz.

Patates pişerken, pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hemde daha lezzetli olur.


_________________
Dünyayı Seviyorum!


Mavidünya
Admin

Mesaj Sayısı : 985
Kayıt tarihi : 19/09/11
Nerden : Mavi Dünya'dan

http://mavi-dunyam.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: Yemek Yaparken...

Mesaj tarafından Mavidünya Bir Cuma 02 Mart 2012, 19:39




Yumurtaları haşladıktan sonra hafif çatlatarak kahverengi olmaları için kahve veya çay, sarı olmaları için safran, yeşil olmaları için ıspanak suyu, kırmızı olmaları içinse pancar suyu içinde bekletirseniz rengarenk yumurtalar
elde edersiniz.

Alıntı.

_________________
Dünyayı Seviyorum!


Mavidünya
Admin

Mesaj Sayısı : 985
Kayıt tarihi : 19/09/11
Nerden : Mavi Dünya'dan

http://mavi-dunyam.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz