Badiş Çorbası
1 sayfadaki 1 sayfası
Badiş Çorbası
Badiş Çorbası
Malzemeler
150 gr. yarma buğday
150 gr. taze fasulye
1 çay bardağı kuru barbunya
1/2 çay bardağı yeşil mercimek
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Reyhan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Badiş Çorbası Tarifi
Bir gece evvelden ıslatılmış yarma buğdayı ve barbun*yayı haşlayalım. Bir tencereye sıvı yağı alıp kızdıralım ve sal*çayı ilave edip kavuralım. Buğdayı, barbunyayı, haşlanmış mercimeği ve ayıklanıp küçük küçük doğranmış taze fasulye*yi ekleyip tuzunu ayarlayalım. 1 saat (düdüklü tencerede 30 dakika) pişirelim. Piştikten sonra reyhan ufalayıp 10 dakika dinlendirelim.
alinti
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz