Pirpirim Çorbası
1 sayfadaki 1 sayfası
Pirpirim Çorbası
MALZEMELER:
500gr. semizotu, 2-3 adet kaburga kemik, 1 kase haşlanmış yeşil mercimek, 1 kase haşlanmış nohut, 2 adet kuru soğan, 1 adet domates, 4-5 adet yeşil biber, 1 çay kaşığı domates salçası, pul biber, karabiber, tereyağı, zeytinyağı
YAPILIŞI:
Yarım kg semizotu minik minik doğranır. Yeşilbiberlerin çekirdekleri alınır ve onlar da küçük küçük doğranır. Domateslerin kabuğu soyulmadan ince ince dilimlendikten sonra doğranır. Soğanlar doğrandıktan sonra tereyağı ve zeytinyağında kavrulur. Rengi dönen soğanlara biberler ve domatesler ilave edilir. Kavrulan sebzelere kaşığın ucuyla domates salçası ilave edilir. Yıkanan kaburga kemikler kavrulan sebzelere eklenir. Pul biber ve karabiber ilave edilen harca haşlanan 1 kase mercimek, suyuyla birlikte ilave edilir. Mercimeklerin ardından haşlanan 1 kase nohut ve 1 yemek kaşığı tuz eklenir. Tüm malzemeler haşlandıktan sonra semizotları ilave edilir ve karıştırılır. 30dk pişirilmesi kafidir.
alinti
cicekdemeti- Admin
- Mesaj Sayısı : 214
Kayıt tarihi : 31/10/11
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz