Aşk Pastası
1 sayfadaki 1 sayfası
Aşk Pastası
Aşk Pastası
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Malzemeler:
Pandispanya:
1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
9-10 yemek kaşığı su
1 su bardağı öğütülmüş ceviz
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 adet muz
Krema:
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağı soğuk süt
Sos:
1 poşet Dr. Oetker Meyveli Sos
2 çay bardağı su
Hazırlanışı:
Pandispanya: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın. Cevizleri ilave edip 1 dakika daha çırpın. Yağlı kağıt serilmiş 25×25 cm ölçülerindeki kare tepsiye ve küçük kalp kalıba paylaştırıp pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika
Soğutup her ikisini de enlemesine ikiye kesin.
Dolgu: Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın. Bu şantiden süslemek için 1 su bardağı ayırıp kalanının içine çatalla ezdiğiniz muzu ilave edin ve iyice karıştırın. Kare patın üzerine muzlu dolgunun 2/3’ünü sürün ve ikinci kare patı kapatın.
Krema: Pasta kremasını 1,5 su bardağı sütle çırpın. Bir miktarıyla kare pastanın üzerini kaplayın. Kalp şeklindeki pata kalan muzlu krem şantiyi sürüp üzerine ikinci patı kapatın. Kare pastanın üzerine yerleştirip kalan pasta kremasıyla kaplayın.
Sos: Meyveli sosu 2 çay bardağı su ile tarifine göre hazırlayın. Ayırdığınız krem şantinin içine 2 yemek kaşığı koyup iyice çırpın ve pastayı süsleyin. Kalan sosu kalbin üzerine yayın.
ALINTI
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Malzemeler:
Pandispanya:
1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
9-10 yemek kaşığı su
1 su bardağı öğütülmüş ceviz
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 adet muz
Krema:
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağı soğuk süt
Sos:
1 poşet Dr. Oetker Meyveli Sos
2 çay bardağı su
Hazırlanışı:
Pandispanya: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın. Cevizleri ilave edip 1 dakika daha çırpın. Yağlı kağıt serilmiş 25×25 cm ölçülerindeki kare tepsiye ve küçük kalp kalıba paylaştırıp pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika
Soğutup her ikisini de enlemesine ikiye kesin.
Dolgu: Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın. Bu şantiden süslemek için 1 su bardağı ayırıp kalanının içine çatalla ezdiğiniz muzu ilave edin ve iyice karıştırın. Kare patın üzerine muzlu dolgunun 2/3’ünü sürün ve ikinci kare patı kapatın.
Krema: Pasta kremasını 1,5 su bardağı sütle çırpın. Bir miktarıyla kare pastanın üzerini kaplayın. Kalp şeklindeki pata kalan muzlu krem şantiyi sürüp üzerine ikinci patı kapatın. Kare pastanın üzerine yerleştirip kalan pasta kremasıyla kaplayın.
Sos: Meyveli sosu 2 çay bardağı su ile tarifine göre hazırlayın. Ayırdığınız krem şantinin içine 2 yemek kaşığı koyup iyice çırpın ve pastayı süsleyin. Kalan sosu kalbin üzerine yayın.
ALINTI
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz