DÜNYA'NIN RENKLERİ
Siteden yararlanmak için üye olunuz.
Ya da giriş yapınız...

Join the forum, it's quick and easy

DÜNYA'NIN RENKLERİ
Siteden yararlanmak için üye olunuz.
Ya da giriş yapınız...
DÜNYA'NIN RENKLERİ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Antalya Usulü Güveç

Aşağa gitmek

Antalya Usulü Güveç Empty Antalya Usulü Güveç

Mesaj tarafından cicekbahcesi Salı 27 Eyl. 2011, 11:32

Antalya Usulü Güveç


- Malzemeler - İçindekiler
750 gr dana eti
1 adet kuru soğan
250 gr bezelye içi
2 adet patates
1 adet havuç
Yarım demet kıyılmış maydanoz
1 adet domates
3 sivri biber
1 su bardağı un
1 lt süt
2 yumurta
6 çorba kaşığı margarin
1 bardak rende kaşar peyniri
Karabiber
Tuz


Bir çorba kaşığı margarini bir tencerede eritip, küçük küçük doğranmış soğanı atarak pembeleştirdikten sonra etleri atın. Suyunu salıp çekene kadar pişirin. Pişince etleri 6 küçük güvece koyun. Daha sonra küçük doğranıp haşlanmış havuçları, küçük doğranmış patatesleri, bezelyeyi, tuzu biber ve kıyılmış maydanozu bir kapta harmanlayarak güveç kaplarına bölüştürün. En üste dilimlenmiş biber parçlarını koyun. Diğer yanda kalan margarini eritin. Unu ilave ederek pembeleştirin. Sonra sütü ilave ederek koyulaştırın. Ateşten alıp çırpılmış yumurtayı katın. Güveçlerin üzerine dökün. En üstede rende kaşar serperek, fırına verin. Yarım saat sonra peynirler kızarınca, güveç kaplarını fırından alarak servis yapın.


alinti
cicekbahcesi
cicekbahcesi
Admin

Mesaj Sayısı : 201
Kayıt tarihi : 19/09/11

http://mavi-dunyam.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz