Hamur topalağı(Akşehir usülü )
3 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
Hamur topalağı(Akşehir usülü )
Kaç Kişilik 8 kişilik
Süre 45 dakıka
Kullanılan Malzemeler:
1 su bardagı ınce koftelık bulgur..
1,5 su bardagı un..
1 tatlı kaşığı salça
1 buyuk kuru sogan..
tuz ,nane,kırmızı bıber..
1 su bardagı su...
......
Yapılışı: Malzemeler derin bir kabın içinde güzelce sert bir hamur kıvamına glesiye kadar yoğrulur.Hamurdan küçük parçalar ( Nohut büyüklüğünde) koparılıp yuvarlanır.Yuvarlanan parçalar unun içine konur.
tarıf hazırlanırken...tencereye su konur...bırazcık tuz atılır ve kaynaması beklenır...
kaynamış ve koyu kıvam olmuş ıse ocaktan ındırılır...
servıs tabagına alınır ...uzerıne yogurt ve tere yagı konur...afıyet olsun...
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Süre 45 dakıka
Kullanılan Malzemeler:
1 su bardagı ınce koftelık bulgur..
1,5 su bardagı un..
1 tatlı kaşığı salça
1 buyuk kuru sogan..
tuz ,nane,kırmızı bıber..
1 su bardagı su...
......
Yapılışı: Malzemeler derin bir kabın içinde güzelce sert bir hamur kıvamına glesiye kadar yoğrulur.Hamurdan küçük parçalar ( Nohut büyüklüğünde) koparılıp yuvarlanır.Yuvarlanan parçalar unun içine konur.
tarıf hazırlanırken...tencereye su konur...bırazcık tuz atılır ve kaynaması beklenır...
kaynamış ve koyu kıvam olmuş ıse ocaktan ındırılır...
servıs tabagına alınır ...uzerıne yogurt ve tere yagı konur...afıyet olsun...
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
HayalGözlüm- Mesaj Sayısı : 14
Kayıt tarihi : 21/11/11
Geri: Hamur topalağı(Akşehir usülü )
ok severim ben bunu tesekkur ederim..
cicekdemeti- Admin
- Mesaj Sayısı : 214
Kayıt tarihi : 31/10/11
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz