DÜNYA'NIN RENKLERİ
Siteden yararlanmak için üye olunuz.
Ya da giriş yapınız...

Join the forum, it's quick and easy

DÜNYA'NIN RENKLERİ
Siteden yararlanmak için üye olunuz.
Ya da giriş yapınız...
DÜNYA'NIN RENKLERİ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Patatesli Mantı

Aşağa gitmek

Patatesli Mantı Empty Patatesli Mantı

Mesaj tarafından cicekbahcesi Paz 02 Ekim 2011, 05:00


[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

MALZEMELER
1 YUMURTA
3 SU BARDAĞI UN
1-2 KAHVE FİNCANI SU
1-2 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
3 ORTA BOY PATATES (HAŞLANMIŞ)
1 ORTA BOY SOĞAN
3 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
TUZ,PULBİBER
1 DEMET MAYDANOZ
8 SU BARDAĞI SU
(MANTILARI HAŞLAMAK İÇİN)

Hazırlanışı

Hamur yoğuracağımız kaba unu koyalım. Ortasını açıp yumurtayı, suyu ve tuzu sıvı yağı ekleyerek kulak memesi yumuşaklığı oranında bir hamur yoğuralım. Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler yapıp üzerine nemli bez örterek 20 dk. dinlendirehm. Tavaya sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım. Rendelenmiş patatesi maydanozu, tuzu ve pulbiberi ekleyip karıştırarak ateşten alalım. Bezeleri, unlanmış bir yere 0.1 mm kalınlığında açalım. Yufkaları büyük kareler halinde kesip ortalarına patatesli içten koyarak hamur kenarlarını üçgen yapıp kapatalım. Bir tencereye suyu alıp kaynatarak içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ ve tuz ekleyelim. Mantı hamurlarını tencereye aktarıp iki partide yumuşayana dek haşlayalım. Arzuya göre, haşlanma suyu ile servis yapalım.


alinti
cicekbahcesi
cicekbahcesi
Admin

Mesaj Sayısı : 201
Kayıt tarihi : 19/09/11

http://mavi-dunyam.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz