Patatesli gözleme
1 sayfadaki 1 sayfası
Patatesli gözleme
GÖZLEME
MALZEMELER
Yuva Maya - 21 gr.
Un 9 su bardağı - 1 Kg.
Sıvı yağ 1 yemek kaşığı - 14 gr.
Tuz 1 tatlı kaşığı
Süt 3 su bardağı - 600 gr.
İÇ MALZEMELER
Sıvı yag 2 yemek kaşığı - 28 gr.
Haşlanmış patates 1 Kg.
Beyaz peynir 100 gr.
Süt 1/2 su bardağı - 100 gr.
Tuz 1 tatlı kaşığı tepeleme - 10 gr.
Pul biber 1 yemek kaşığı
HAZIRLANIŞ
Hamur malzemeleri karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır 15-20 dakika bekletilir. Haşlanmış patatesler ezilir ve içine tuz, yağ ve süt katılır pul biber ile iyice yoğurulur. Yoğurulan patatesten toplar yapılır. Mayası gelen hamur yumurta büyüklüğünde bezelenir. İlk beze çay tabağı büyüklüğünde açılır içine patates toplarından bir tane konur ve top şekli verilir. Servis tabağı büyüklüğünde acılır. Yağsız teflon tavada alt-üst (çok az yağ sürülebilir pişerken) pişirilir.
Haşlanmış patatesler iyice ezilir ve diğer malzemeler de katıldıktan sonra tamamı karıştırılır ve toplar yapılır
alinti
MALZEMELER
Yuva Maya - 21 gr.
Un 9 su bardağı - 1 Kg.
Sıvı yağ 1 yemek kaşığı - 14 gr.
Tuz 1 tatlı kaşığı
Süt 3 su bardağı - 600 gr.
İÇ MALZEMELER
Sıvı yag 2 yemek kaşığı - 28 gr.
Haşlanmış patates 1 Kg.
Beyaz peynir 100 gr.
Süt 1/2 su bardağı - 100 gr.
Tuz 1 tatlı kaşığı tepeleme - 10 gr.
Pul biber 1 yemek kaşığı
HAZIRLANIŞ
Hamur malzemeleri karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır 15-20 dakika bekletilir. Haşlanmış patatesler ezilir ve içine tuz, yağ ve süt katılır pul biber ile iyice yoğurulur. Yoğurulan patatesten toplar yapılır. Mayası gelen hamur yumurta büyüklüğünde bezelenir. İlk beze çay tabağı büyüklüğünde açılır içine patates toplarından bir tane konur ve top şekli verilir. Servis tabağı büyüklüğünde acılır. Yağsız teflon tavada alt-üst (çok az yağ sürülebilir pişerken) pişirilir.
Haşlanmış patatesler iyice ezilir ve diğer malzemeler de katıldıktan sonra tamamı karıştırılır ve toplar yapılır
alinti
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz