Soğanlı gözleme
1 sayfadaki 1 sayfası
Soğanlı gözleme
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
• 5 bardak un
• 1.5 bardak ılık su
• Tuz
• 1 paket yaş mayanın yarısı (20 Gram kadar)
İç Malzemesi
• 250 gram beyaz peynir
• Yarım kilo taze yeşil soğan
• 1 tatlı kaşığı pul biber
• 3 yemek kaşığı sıvı yağ
• Un, su, tuz ve maya ile yumuşak hamur hazırlanır.
• 15 dakika üstü kapalı dinlendirilir.
• Soğanlar iyice yıkanıp, küçük küçük doğranır.
• Peynir, soğan pul biber ve yağ karıştırılır.
• Hamur 10 bezeye ayrılır ve merdane ile açılır.
• Hazırlanan yufkaların yarısını iç malzeme koyulur, diğer yarısı üstüne kapatılır.
• Az sıvıyağla teflon tavada her iki tarafı çevrilerek pişirilir
alinti
• 5 bardak un
• 1.5 bardak ılık su
• Tuz
• 1 paket yaş mayanın yarısı (20 Gram kadar)
İç Malzemesi
• 250 gram beyaz peynir
• Yarım kilo taze yeşil soğan
• 1 tatlı kaşığı pul biber
• 3 yemek kaşığı sıvı yağ
• Un, su, tuz ve maya ile yumuşak hamur hazırlanır.
• 15 dakika üstü kapalı dinlendirilir.
• Soğanlar iyice yıkanıp, küçük küçük doğranır.
• Peynir, soğan pul biber ve yağ karıştırılır.
• Hamur 10 bezeye ayrılır ve merdane ile açılır.
• Hazırlanan yufkaların yarısını iç malzeme koyulur, diğer yarısı üstüne kapatılır.
• Az sıvıyağla teflon tavada her iki tarafı çevrilerek pişirilir
alinti
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz