Sorba tarifi
1 sayfadaki 1 sayfası
Sorba tarifi
Malzemeler:
Yarım kilo kemikli kuzu eti
Yarım demet taze soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz
Mısırözü yağı
Meyanesi için;
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
Yapılışı: Yarım demet taze soğan küçük küçük doğranır. Orta boy düdüklü tencerede az miktarda mısırözü yağıyla kavrulur. Üzerine iri parçalar şeklinde kesilmiş kemikli kuşbaşı kuzu eti eklenerek bir süre sotelenir. 2 yemek kaşığı domates salçasıyla birlikte bir süre daha kavrulduktan sonra üzerine bolca su ve bir çay kaşığı tuz eklenir, 15 dakika pişirilir. (Piştikten sonra meyanesi eklenirken tekrar su konmayacağı için suyunu ona göre ayarlamak gerekmektedir.) Bir kapta 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı un ve 1 adet yumurta iyice çırpılarak meyanesi hazırlanır. Kesilmemesi için et suyuyla ılıştırıldıktan sonra sürekli karıştırılarak yavaş yavaş çorbanın içine katılır. Bir taşım kaynadıktan sonra kuru nanesi ilave edilir. Yemeğimizin hazırlanma süresi ortalama yarım saat olup, 6-8 kişilik servis edilebilir.
alinti
cicekdemeti- Admin
- Mesaj Sayısı : 214
Kayıt tarihi : 31/10/11
Similar topics
» İncirli Tatlı Tarifi 2İncirli Tatlı Tarifi
» Dil Balığı Tarifi
» Çikolatalı Top Tarifi Çikolatalı Top Tarifi c
» Çaylı Kek Tarifi
» Haşhaşlı kek tarifi
» Dil Balığı Tarifi
» Çikolatalı Top Tarifi Çikolatalı Top Tarifi c
» Çaylı Kek Tarifi
» Haşhaşlı kek tarifi
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz