Bulgurlu Börek Tarifi
1 sayfadaki 1 sayfası
Bulgurlu Börek Tarifi
Gereken Malzemeler
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
250 gr kıyma
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Adet soğan
2 Adet yufka
1 Fincan çekilmiş ceviz
1 Çay bardağı bulgur
1 Kahve fincanı su
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kırmızıbiber
1 Çay kaşığı biber salçası
1 corba kaşığı margarin
1 Yumurta sarısı
Yarım Çay kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı susam
Yapılışı:
Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin. Soğanı soyup kıyın. Kıymayı ilave edip kavurun. Daha sonra baharatlar, tuz, biber salçası, ceviz ve bulguru ekleyin. Üzerine suyu ilave edip rengi dönene kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Yufkaları sıvıyağla yağlayın ve her yufkadan aynı büyüklükte sekiz şerit kesin. Şeritlerin bir ucuna kıymalı iç malzemeyi paylaştırın ve muska şeklinde katlayın. Hazırladığınız bu muska böreklerini yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serperek fırına veriniz.
alinti
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
250 gr kıyma
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Adet soğan
2 Adet yufka
1 Fincan çekilmiş ceviz
1 Çay bardağı bulgur
1 Kahve fincanı su
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kırmızıbiber
1 Çay kaşığı biber salçası
1 corba kaşığı margarin
1 Yumurta sarısı
Yarım Çay kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı susam
Yapılışı:
Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin. Soğanı soyup kıyın. Kıymayı ilave edip kavurun. Daha sonra baharatlar, tuz, biber salçası, ceviz ve bulguru ekleyin. Üzerine suyu ilave edip rengi dönene kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Yufkaları sıvıyağla yağlayın ve her yufkadan aynı büyüklükte sekiz şerit kesin. Şeritlerin bir ucuna kıymalı iç malzemeyi paylaştırın ve muska şeklinde katlayın. Hazırladığınız bu muska böreklerini yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serperek fırına veriniz.
alinti
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz