DÜNYA'NIN RENKLERİ
Siteden yararlanmak için üye olunuz.
Ya da giriş yapınız...

Join the forum, it's quick and easy

DÜNYA'NIN RENKLERİ
Siteden yararlanmak için üye olunuz.
Ya da giriş yapınız...
DÜNYA'NIN RENKLERİ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bezelyeli Etli Börek Tarifi

Aşağa gitmek

Bezelyeli Etli Börek Tarifi Empty Bezelyeli Etli Börek Tarifi

Mesaj tarafından cicekbahcesi Paz 02 Ekim 2011, 04:51


[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

GEREKLİ MALZEMELER:
250 gr Kuzu Eti
1 Paket Milföy Hamuru (10 luk pakette)
1 Su Bardagi Haslanmis Bezelye
2 Adet Orta Boy Domates
1 Çorba Kasigi Margarin
1 Yumurta Sarisi
1 Demet Maydanoz



YAPILIŞ BİÇİMİ:
Öncelikle tencereye margarini ve sıvı yağı alarak, kizdiralim. Findik iriliginde
dogranmis kuzu etlerini ilave edelim. Biraktiklari suyu çekene dek
kavuralim.
Daha sonra soganları ilave edip pembelestirelim. Kabuklari soyulmus ve küp seklinde
dogranmis domatesleri de ilave ederek 5 dakika daha pisirelim.Tuz,
karabiber ve ince ince dogranmis maydanozu ekleyerek atesten alalim.
Milföy hamurlarinin ortasina etli harçtan bir miktar koyalim. Zarf seklinde
kapatarak ters çevirelim. Üzerine milföy hamurundan kestigimiz seritlerle
süsler yapalim.

Son olarak bu hamurları hafifçe yaglanmis firin tepsisine dizelim. Önceden isitilmis
220 dereceli firinda börekleri 5 dakika pisirelim. Isiyi 170 dereceye
indirerek üzerleri kizarana dek pisirelim.

Afiyet olsun…


alinti
cicekbahcesi
cicekbahcesi
Admin

Mesaj Sayısı : 201
Kayıt tarihi : 19/09/11

http://mavi-dunyam.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz