Kıymalı Kabak Çorbası
1 sayfadaki 1 sayfası
Kıymalı Kabak Çorbası
Malzemeler:
200 gr. az yağlı dana kıyma
2 adet orta boy kabak
1 adet orta boy kuru soğan
5 diş orta boy sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı tuz
Dereotu
Ayçiçek yağı
Meyanesi için;
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı yoğurt
Yapılışı: 2 adet orta boy kabak yıkanıp, kabukları soyulduktan sonra rendelenir. Orta boy tencerede ayçiçek yağıyla kıyma kavrulur. Bir orta boy kuru soğan rendelenir ve kavrulmakta olan kıymanın üzerine eklenir. Soğan ve kıyma iyice kavrulduktan sonra rendelenmiş kabaklar da üzerine ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Kabaklar da iyice kavrulduktan sonra üzerine bir yemek kaşığı domates salçası ilave edilir ve biraz daha kavrulur. Tencerenin yarısına kadar su eklenerek kaynamaya bırakılır. Meyanesi için bir tane yumurta iyice çırpılır. Üzerine 1 yemek kaşığı un eklendikten sonra çırpılmaya devam edilir. Çorbaya katarken kesilmemesi için önce yarım bardak soğuk suyla karıştırılır. Hemen ardından da bir çay bardağı sıcak su ilave edilir ve kaynayan çorbaya azar azar dökülerek karıştırılır. 5 diş orta boy sarımsak tuzla havanda ezilir ve 2 çay kaşığı tuzla birlikte çorbaya eklenir. Çorbamızın bu şekilde birkaç dakika kaynaması yeterlidir. İnce ince kıyılan birkaç sap dereotu üzerine eklenerek servis edilir.
alinti
200 gr. az yağlı dana kıyma
2 adet orta boy kabak
1 adet orta boy kuru soğan
5 diş orta boy sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı tuz
Dereotu
Ayçiçek yağı
Meyanesi için;
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı yoğurt
Yapılışı: 2 adet orta boy kabak yıkanıp, kabukları soyulduktan sonra rendelenir. Orta boy tencerede ayçiçek yağıyla kıyma kavrulur. Bir orta boy kuru soğan rendelenir ve kavrulmakta olan kıymanın üzerine eklenir. Soğan ve kıyma iyice kavrulduktan sonra rendelenmiş kabaklar da üzerine ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Kabaklar da iyice kavrulduktan sonra üzerine bir yemek kaşığı domates salçası ilave edilir ve biraz daha kavrulur. Tencerenin yarısına kadar su eklenerek kaynamaya bırakılır. Meyanesi için bir tane yumurta iyice çırpılır. Üzerine 1 yemek kaşığı un eklendikten sonra çırpılmaya devam edilir. Çorbaya katarken kesilmemesi için önce yarım bardak soğuk suyla karıştırılır. Hemen ardından da bir çay bardağı sıcak su ilave edilir ve kaynayan çorbaya azar azar dökülerek karıştırılır. 5 diş orta boy sarımsak tuzla havanda ezilir ve 2 çay kaşığı tuzla birlikte çorbaya eklenir. Çorbamızın bu şekilde birkaç dakika kaynaması yeterlidir. İnce ince kıyılan birkaç sap dereotu üzerine eklenerek servis edilir.
alinti
cicekdemeti- Admin
- Mesaj Sayısı : 214
Kayıt tarihi : 31/10/11
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz