Sakızlı Balık Çorbası
1 sayfadaki 1 sayfası
Sakızlı Balık Çorbası
Malzemeler:
2 adet iskorpit balığı
Yarım fincan pirinç
1 adet kuru soğan
3 adet damla sakızı
1 adet defne yaprağı
Maydanoz
Sosu için;
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım fincan zeytinyağ
Yapılışı: İçi temizlenmiş olan 2 adet iskorpit yıkandıktan sonra büyük bir tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar su ilave edilir. Hem balığa lezzet vermesi hem de keskin kokusunu alması için bir tutam maydanoz ve bir orta boy kuru soğan bütün halde tencereye konulur. Yarım saat orta ateşte haşlanır. Haşlandıktan sonra balıklar ayrı bir tabağa alınır. Derisi ve kılçıkları iyice temizlenerek didiklenir. Tencerede kalan balık suyu, içinde kılçık kalmaması için iyice süzülür. Ayrı bir sos tenceresinde 3 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı tereyağı ve yarım fincan zeytinyağı kavrulur. Kavrulan karışımın üzerine unun topaklanmaması için azar azar balık suyu ilave edilir. Sos akışkan bir kıvama gelinceye kadar balık suyu eklenerek iyice karıştırılır. Kaynayıncaya kadar karıştırılmaya devam edilir. Kalan balık suyu ocakta kaynatılır. Kaynayan balık suyuna hazırlanan sos ilave edilir. Sosun topaklanması için sürekli karıştırılmaya devam edilir. Yarım fincan pirinç yıkandıktan sonra çorbanın suyuna eklenir. Hemen ardından da üç tane damla sakızı bütün halde tencereye atılır ve su kaynayıncaya kadar karıştırılmaya devam edilir. Pirinçler piştikten sonra didiklenmiş olan balık etleri de çorbaya eklenir. İçine bir tane defneyaprağı ve bir tutam karabiber konduktan sonra biraz daha kaynatmaya gerek yoktur, çorbamız servise hazırdır
alinti
2 adet iskorpit balığı
Yarım fincan pirinç
1 adet kuru soğan
3 adet damla sakızı
1 adet defne yaprağı
Maydanoz
Sosu için;
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım fincan zeytinyağ
Yapılışı: İçi temizlenmiş olan 2 adet iskorpit yıkandıktan sonra büyük bir tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar su ilave edilir. Hem balığa lezzet vermesi hem de keskin kokusunu alması için bir tutam maydanoz ve bir orta boy kuru soğan bütün halde tencereye konulur. Yarım saat orta ateşte haşlanır. Haşlandıktan sonra balıklar ayrı bir tabağa alınır. Derisi ve kılçıkları iyice temizlenerek didiklenir. Tencerede kalan balık suyu, içinde kılçık kalmaması için iyice süzülür. Ayrı bir sos tenceresinde 3 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı tereyağı ve yarım fincan zeytinyağı kavrulur. Kavrulan karışımın üzerine unun topaklanmaması için azar azar balık suyu ilave edilir. Sos akışkan bir kıvama gelinceye kadar balık suyu eklenerek iyice karıştırılır. Kaynayıncaya kadar karıştırılmaya devam edilir. Kalan balık suyu ocakta kaynatılır. Kaynayan balık suyuna hazırlanan sos ilave edilir. Sosun topaklanması için sürekli karıştırılmaya devam edilir. Yarım fincan pirinç yıkandıktan sonra çorbanın suyuna eklenir. Hemen ardından da üç tane damla sakızı bütün halde tencereye atılır ve su kaynayıncaya kadar karıştırılmaya devam edilir. Pirinçler piştikten sonra didiklenmiş olan balık etleri de çorbaya eklenir. İçine bir tane defneyaprağı ve bir tutam karabiber konduktan sonra biraz daha kaynatmaya gerek yoktur, çorbamız servise hazırdır
alinti
cicekdemeti- Admin
- Mesaj Sayısı : 214
Kayıt tarihi : 31/10/11
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz